Nieuws

Nieuwe Anime Series Crunchyroll Lente 2018

Afgelopen week is het Crunchyroll lente seizoen van start gegaan met veel nieuwe anime series.

kitaro

fragment uit Gegege no Kitaro

Streaming animeprovider Crunchyroll, dat ook in Nederland beschikbaar is, brengt ieder seizoen nieuwe animeseries uit. Een aantal daarvan wordt gelijktijdig met de premiere in Japan wekelijks online geplaatst.  Het aanbod is heel erg breed en voor veel verschillende doelgroepen bestemd. We bekeken de eerste aflevering van 3 nieuwe series die ons interessant lijken: Golden Kamuy, Legend of Galactic Heroes en Gegege no Kitaro.

Golden Kamuy

https://youtu.be/3rYbis1g01M

Golden Kamuy is gebaseerd op een populiare manga met dezelfde naam. De hoofdpersoon is een soldaat, Sugimoto, die aan het begin van de 20e eeuw in de Japans-Russische oorlog heeft gevochten. Tijdens die oorlog belooft hij een overleden kameraad om voor diens vrouw te zorgen. Hij gaat na de oorlog goud zoeken in het Hokkaido gebied, waar ook het oude Ainu volk leeft. In dat gebied hoort hij van een dronken zwerver een gerucht over een grote goudschat, die ergens verborgen zou liggen. Hij hecht er niet meteen veel waarde aan, maar als hij wat later de zwerver dood aantreft, ontdekt hij op het lichaam aanwijzingen, die erop wijzen dat het gerucht wel eens waar zou kunnen zijn.

In de eerste aflevering van de anime maken we kennis met de Sugimoto, die de zwerver en een Ainu ontmoet. Samen met de Ainu gaat hij op zoek naar de goudschat.  De eerste aflevering ziet er mooi uit en is behoorlijk spannend. Het niet heel erg originele uitgangspunt van een zoektocht naar een schat wordt toch aardig uitgewerkt.  De historische setting in het wilde Hokkaido gebied en het bijzondere Ainu volk, zijn elementen die ons nieuwsgierig maken naar het vervolg van de serie.

 

Legend of Galactic Heroes: Die Neue These

Legend of Galactic Heroes is een vooral in Japan bekende reeks van science fiction verhalen over de strijd tussen de Galactic Empire en The Federation of Free Planets. De reeks blijkt al vele adaptaties in de vorm van films, animatieseries en computergames te hebben. Deze nieuwe anime serie begint echter opnieuw met het verhaal en is dus ook geschikt voor nieuwkomers.

In de eerste twee afleveringen maken we kennis met de hoofdpersonages uit de serie. Dit zijn de twee commandanten van de tegenover elkaar staande partijen: Reinhard von Lohengramm van de Galactic Empire en Yang Wen-Li van de Federation. In de eerste afleveringen komen de twee oorlogsvloten van ruimteschepen tegenover elkaar te staan en maken we een groot ruimte gevecht mee. De nadruk ligt bij de oorlogstactieken die de twee commandanten tegen elkaar inzetten en dat zorgt voor een boeiend en tactisch intelligent steekspel, dat smaakt naar meer. De animatie is goed verzorgd, al ogen de oorlogsvloten een beetje statisch door het eindeloos kopieren van dezelfde ruimteschepen en stromen laserprojectielen die niets lijken te raken. Niettemin levert het een boeiend ruimte slagveld spektakel op.

Gegege no Kitaro

Gegege no Kitaro is gebaseerd op een manga uit de jaren 1960.  Die manga was zelf weer gebaseerd op oude Japanse volksverhalen, waarin veel bovennatuurlijke verschijnselen en geesten, zogenaamde Yokai voorkomen.  Die manga is al vele keren geanimeerd, maar deze nieuwe serie is ook geschikt voor nieuwkomers.

De hoofdpersoon uit de serie is de jongen Kitaro, zelf half mens half Yokai. Hij mist zijn linkeroog en wordt begeleid door zijn vader. Die is eigenlijk al overleden, maar gereïncarneerd als een lopende oogbal. Hij verschuilt zich in het haar van Kitaro.  Het klinkt een beetje griezelig, maar de serie is vooral heel erg grappig en fantasierijk.  Kitaro probeert de mensen in de serie te beschermen tegen de boosaardige Yokai, die de mensen kwaad willen doen.

De serie is mooi geanimeerd en heeft zijn eigen stijl.  Het is minder glad uitgewerkt dan de ook in Europa bekende tekenfilmseries als Yokai Watch en verwijst meer naar de traditionele Japanse geestenwereld. Hierdoor en door de fantasievolle humoristische uitwerking is deze serie ook voor een wat volwassener publiek geschikt. De eerste aflevering maakt in ieder geval nieuwsgierig naar meer.

 

Lees meer!
Back to top button