Nieuws

Nederlands Succes op Animatie Festival Annecy 2018

De Nederlandse Nienke Deutz heeft afgelopen weekend op het Animatie Festival Annecy de hoofdprijs gewonnen voor de beste korte animatiefilm. Nienke Deutz won de zogenaamde Crystal du Court Métrage voor haar korte animatiefilm Bloeistraat 11. De film gaat over de vriendschap van twee vriendinnen aan het begin van hun puberteit.

Teaser voor Bloeistraat 11 van Nienke Deutz

 

De Belgische producent van Bloeistraat 11, Lunanime, won in Annecy als coproducent ook de hoofdprijs voor de beste lange speelfilm Funan. Deze internationale coproductie gaat over een jonge vrouw onder het Rode Khmer bewind in Cambodja.

 

In Annecy was de publieksprijs voor The Breadwinner, de lange animatiefilm van Nora Twomey.

The Breadwinner is op dit moment in Nederland op Netflix te bekijken.

 

 

Lees meer!
Back to top button