Nieuws

Stripschapprijs 2019 voor Typex

De Stripschapprijs 2019 is voor Typex.

Stripschapprijs 2019 voor Typex Stripschapprijs 2019 voor Typex Stripschapprijs 2019 voor Typex

Typex is bekend van zijn illustraties voor muziekblad OOR en de VPRO gids. Hij maakt en maakte ook veel korte stripverhalen voor bladen als Zone5300, Eisner en jongerenblad Taptoe. De laatste jaren werd hij ook in het buitenland bekend door zijn vertaalde Rembrandt stripbiografie. Eind 2018 publiceerde hij de dikke stripbiografie over Andy Warhol, die in binnen- en buitenland wordt geprezen.

Stripschapprijs 2019 voor Typex   Stripschapprijs 2019 voor Typex

Typex ontvangt de Stripschapprijs 2019 tijdens de jaarlijkse Stripdagen, die ook in 2019 samen met de Dutch Comic Con wordt georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht. De uitreiking vindt plaats op 23 maart 2019.

De belangrijkste Nederlandse oevreprijs voor striptekenaars wordt jaarlijks uitgereikt door Het Stripschap. Met de toekenning van de Stripschapprijs 2019 is Typex de zesenveertigste winnaar van de prijs, die sinds 1974 wordt uitgereikt.  In 2018 ontving Peter van Dongen de prijs.

Korte (Duitstalige) ZDF-documentaire over Typex en zijn strip over Andy Warhol:

Trailer van de Nederlandse documentaire over Typex’ Rembrandt album:

 

 

Lees meer!
Back to top button