AnimatiesNieuws

Hilarische Animatiefilm over Mozes nu Online

Animator Nina Paley heeft haar nieuwe lange animatiefilm over Mozes gratis online gezet.

Animatie Film Seder Masochism

Paley heeft jarenlang gewerkt aan de animatiefilm over Mozes, die afgelopen jaar in premiere ging op verschillende animatiefestivals. De film Seder Masochism is de opvolger van haar hoog gewaardeerde animatiefilm Sita Sings the Blues.

De animatiefilm is een persoonlijke reflectie op de rituelen van de Joodse Seder maaltijd, die het begin van het Pesach feest inluidt. Tijdens de maaltijd wordt de bevrijding van het Joodse volk van de slavernij en de uittocht met Mozes uit Egypte herdacht.

Met heel veel humor en muzikale pop intermezzo’s vertelt ze het verhaal van de uittocht na en levert ze venijnige kritiek op de rituelen van het feest. De spetterende 2D animaties doen denken aan de beste muzikale 2D sequenties uit de bekende Disney animatiefilms gemengd met een flinke dosis Monty Python.

Nina Paley gelooft in de kracht van het publieke domein en heeft de film eind januari voor iedereen gratis beschikbaar gemaakt.  Bekijk meer informatie over de animatiefilm over Mozes inclusief de animatie zelf op deze pagina.

De animatie musical is ook in zijn geheel via deze link op Vimeo te bekijken:

Lees meer!
Back to top button