Nieuws

Nieuwe Ghibli Film: Earwig and the Witch

Studio Ghibli heeft een nieuwe animatiefilm aangekondigd: Earwig and the Witch.

Earwig and the Witch

Earwig and the Witch wordt geregisseerd door Goro Miyazaki, de zoon van Hayao Miyazaki. Het verhaal is gebaseerd op een boek van de Britse schrijfster Diana Wynne Jones. Het is het tweede boek van Jones dat als inspiratie wordt gebruikt voor een film van de studio. Ook het verhaal van de film Howl’s Moving Castle werd gebaseerd op haar werk.

De film gaat over een weesmeisje, Earwig, die wordt geadopteerd door een vreemde vrouw en man. Ze komt terecht in een huis dat is gevuld met spoken en magie.

Het wordt de eerste film van Ghibli die volledig met 3d CGI techniek wordt geanimeerd.  Omdat de films van de studio juist bekend staan om de charmante handmatig getekende animaties, is het even afwachten of Earwig and the Witch dezelfde betoverende sfeer heeft als haar voorgangers.

Bekijk zelf de eerste resultaten in deze eerste trailer van de film:

En dit is de eerste Engelstalige trailer:

De film komt in december 2020 uit in Japan. Het is nog niet bekend, wanneer de film ook hier te zien is.

Lees meer!
Back to top button