Nieuws

Nieuwe Strips voor Juni 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor juni 2021.

Robbedoes in Berlijn
Door Flix
Dupuis

Robbedoes in Berlijn

Het 18e album in de reeks Robbedoes Door wordt geschreven en getekend door de Duitse auteur Flix en speelt zich af in het Berlijn van 1989.

‘In 1989 gebeurt er zo weinig in Brussel dat journalisten nauwelijks de voorpagina gevuld krijgen. Kwabbernoot slaagt er niet in ‘de’ scoop te vinden waar zijn hoofdredacteur zo wanhopig naar op zoek is. Dus wanneer hij hoort dat de graaf van Rommelgem is uitgenodigd op een congres over mycologie in Oost-Berlijn, grijpt hij die kans aan om een verhaal over verzoening en samenwerking tussen volkeren te vertellen. De graaf wil er helaas niet aan meewerken. Na wat tobben besluit Kwabbernoot de geniale en eigenzinnige wetenschapper toch te overtuigen maar… de graaf blijkt spoorloos verdwenen. Robbedoes en zijn collega ontdekken al snel dat hij is ontvoerd naar Oost-Duitsland, maar de best bewaakte grens van Europa oversteken, is geen kinderspel. De Stasi, de politieke politie van de communistische dictatuur, houdt de wacht. En de schaduw van een oude vijand hangt boven de in tweeën gespleten stad.

Yasmina 2 – Honger als een Konijn
Door Wauter Mannaert
Dargaud

Nieuwe Strips voor juni 2021

Het album Yasmina en de Aardappeleters kreeg in 2019 één van de nominaties voor beste jeugdalbum van het jaar. Dit succes zorgde ervoor dat Yasmina een eigen lopende reeks kreeg. Dit is deel 2 in die reeks.

‘Door haar geestdrift en passie is Yasmina erin geslaagd van koken en tuinieren verplichte vakken te maken op school. De lessen zelf lopen echter niet van een leien dakje, mevrouw Beulings houdt er heel andere ideeën over koken op na, en Cyriel heeft het niet makkelijk om de leerlingen tijdens de les tuinieren in de hand te houden. Maar Yasmina laat zich niet zomaar kisten, koken en tuinieren gaan voor haar namelijk hand in hand, zelfs al bedreigen konijnen de tuin van Eden… Yasmina heeft voor alles een inventieve oplossing.’

Urbanus 194 – De Verloren Vijs
Door Willy Linthout en Urbanus
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor juni 2021

Het Vlaamse woord vijs uit de titel van dit nieuwe album betekent schroef in het Nederlands. Als in Nederland iemand een schroefje los heeft, dan is dat hetzelfde als dat iemand in Vlaanderen een vijs los heeft.

‘Dat Urbanus ze niet alle vijf op een rij heeft, wist je waarschijnlijk wel. Maar als elke Tollembekenaar ook nog eens een vijs verliest, loopt de situatie al snel uit de hand. Gods schepping staat op losse schroeven en veel is er niet nodig om de chaos compleet te maken. Wat dacht je van een atypische keukenrobot en een moorddadige schaapsscheermachine…’

Suske en Wiske 358 – De Drakenprinter
Door Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Standaard Uitgeverij

De Drakenprinter

In dit nieuwe album krijgt krijgt Lambik telefoon van een onbekende. Deze dreigt ermee de stripreeks Suske en Wiske stop te zetten als ze Jerom niet onder controle kunnen houden. Deze grijpt namelijk steeds vaker in met zijn geweldige spierkracht zodat hun avonturen veel te snel aflopen.

Barabas onderwerpt Jerom dan aan een uitgebreid onderzoek en ontdekt dat deze onderdrukte angsten heeft. Jerom zal pas terug normaal kunnen zijn als hij die angsten overwint. Hiervoor gebruikt de prof een zeer bijzondere methode.

Hij vertaalt de angst van Jerom naar een wezen van vlees en bloed. Maar eenmaal het monster los is, blijkt Lambik een ongelofelijke stommiteit te hebben begaan zodat onze vrienden allen in groot gevaar verkeren.

De Papierfabriek
Door Guy Delisle
Concertobooks

We kennen de Canadese stripmaker Guy Delisle van zijn scherpe en zeer humoristische observaties van zijn verblijf in verschillende landen als Noord Korea en Israel.

In De Papierfabriek neemt hij ons mee naar zijn geboorteplaats Quebec, waar hij als student drie jaar lang zomers een baantje had in een papierfabriek. Hij schets een grappig en teder portret van de toenmalige wereld waarin de relatie met zijn vader, die ook in de papierfabriek werkte, regelmatig aan de orde komt.

De 7 Levens van de Sperwer – Cyclus 3 deel 2.
Door André Juillard
Dargaud

Nieuwe Strips voor juni 2021

‘Na een lange reis over de Atlantische Oceaan komen Ariane de Troïl, Beau en Germain aan in Parijs. Het is geen prettig thuiskomen: het huis van Ariane is leeggeplunderd en het drietal moet een nieuw onderkomen vinden. De situatie wordt er niet beter op als de burggraaf van Roquefeuille Ariane, vijftien jaar nadat zij hem letterlijk bij de neus nam, uitdaagt voor een duel.

Na de zevendelige cyclus De 7 levens van de sperwer en de daaropvolgende vierdelige cyclus Wuivende Veder is dit het tweede deel van de derde cyclus.’

Dit is het laatste deel dat gemaakt wordt door André Juillard.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor juni 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button