Nieuws

Studio Jan van Haasteren krijgt P Hans Frankfurtherprijs 2021

Het Stripschap kent de prijs voor bijzondere stripverdiensten voor 2021 toe aan Studio Jan van Haasteren, dat bekend is van de immens populaire strippuzzels.

Studio Jan van Haasteren

Het afgelopen jaar is voor velen een periode geweest van binnenzitten en de tijd verdrijven. Veel mensen brachten de tijd door met puzzelen. ‘Er bestaat een grote kans dat dat een puzzel van Studio Jan van Haasteren was’, schrijft Het Stripschap op zijn website.

De bekende striptekenaar Jan van Haasteren heeft in de afgelopen 30 jaar ontzettend veel afbeeldingen getekend voor de Jumbo puzzels, die overigens op deze website allemaal te vinden zijn. Van Haasteren is bekend om zijn hersenspinsels en typische tekenstijl. De afbeeldingen op zijn puzzels zijn meestal grote overbevolkte zoekplaatjes met tientallen kleine en grote grapjes rondom een centraal thema. Op die manier vormen de platen volgens Het Stripschap elk een stripverhaal op zich.

Studio Jan van Haasteren

Inmiddels is Van Haasteren zelf al de 85 gepasseerd en hij heeft daarom de laatste jaren een team om zich heen gevormd met de ook niet onbekende tekenaars Rob Derks en Dick Heins.

De comic puzzels van Studio Jan van Haasteren zijn uitgegroeid tot een fenomeen op zich. Er zijn vele fans en verzamelaars en er staan lange rijen als de tekenaars op stripbeurzen hun legpuzzels signeren. Met de prijs voor de puzzels haakt Het Stripschap aan bij de actualiteit. Het vormt een mooie afsluiting van een bewogen Coronastripjaar.

Bekijk de nominaties van Het Stripschap voor het Beste Album van het jaar in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button