NieuwsUitgelicht

Nieuwe Animatie: Where is Anne Frank?

Where is Anne Frank? heeft een modern perspectief en wordt gemaakt door regisseur Ari Folman, de maker van Waltz With Bashir.

Where is Anne Frank?

Deze maand gaat op het filmfestival van Cannes de nieuwe animatiefilm van Ari Folman in première. De film heeft Where is Anne Frank? en is gebaseerd op het beroemde dagboek. De film neemt wel een nieuw perspectief als uitgangspunt, namelijk die van Kitty, de imaginaire vriending van Anne Frank, aan wie zij haar dagboek schrijft.

Where is Anne Frank

In Where is Anne Frank? wordt Kitty wakker in het Anne Frank Huis in het Nederland van nu. Ze is er van overtuigd dat Anne Frank er nog steeds is. Ze steelt het beroemde dagboek en gaat uitzoeken wat er met Anne is gebeurd nadat ze werd opgepakt door de Gestapo.

Bekijk hieronder de trailers van de film:

De film komt in maart 2022 uit in de Nederlandse bioscopen.

Regisseur Ari Folman kreeg eerder veel lof voor zijn animatiefilm Waltz with Bashir uit 2008 over zijn herinneringen aan de oorlog in Libanon begin jaren ’80. Folman maakte al eerder een graphic novel over het dagboek van Anne Frank.

Lees meer!
Back to top button