Nieuws

Nieuwe Strips voor September 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor september 2021.

Goudhaantje – Beethovens Jonge Jaren
Door Mikael Ross
Scratch Books

Nieuwe strips voor september 2021

Van de maker van Het Omgeval, Mikael Ross, verschijnt deze maand de graphic novel Goudhaantje.

Ludwig van Beethoven was een genie die muziek componeerde die tot op de dag van vandaag mensen ontroert en enthousiasmeert. Bij het horen van zijn naam springt er ongetwijfeld al een melodie in uw hoofd. Maar ben je bij geboorte al een genie? Welk mens schuilt er achter deze grote componist? Van eenvoudige huize, geboren in 1770, zoekt de jonge Beethoven zijn weg. Maar zijn ziekelijke aard gooit een schaduw over zijn toekomst.

Undertaker 6 – Salvaje
Door Ralph Meyer en Xavier Dorison
Dargaud

nieuwe strips voor september 2021

Undertaker 6 – Salvaje is het vervolg op deel 5: De Witte Indiaan.

In De Witte Indiaan kreeg Sid Beauchamp van Joséphine Barclay de opdracht om de overblijfselen te vinden van haar zoon, Caleb, die tot slaaf was gemaakt door de Apaches en begraven lag in het hart van de verboden landen van Arizona.

Om deze missie uit te voeren, deed hij een beroep op Jonas Crow, zijn jeugdvriend die begrafenisondernemer werd. Wat hij haar niet vertelde, was dat hij zelf Caleb had vergiftigd. En dat de laatste, getrouwd met een Indiaan genaamd Salvaje, de zaak van het Apache-volk had omarmd onder de oorlogsnaam Witte Indiaan.’

Tremen 2
Door Pim Bos en Marc Caro
Standaard Uitgeverij

Tremen is een desolate, stille en kleurloze wereld. Een dystopische wereld, bevolkt door vreemde wezens.

In dat apocalyptische decor verschijnt een ruiter op een bizar rijdier. Hij heet Rumpert. In een metalen vat vindt hij het hoofd van een kind, BombKid. Vanaf dat moment trekken ze samen op. Al snel breekt de strijd los tussen wilde, opstandige kinderen en een leger robots

Trollen van Troy 25- Met Zeep vang je geen Vliegen
Door Christoph Arleston en Mourier
Uitgeverij L

In het alweer 25e deel van de avontuurlijke en humoristische reeks Trollen van Troy is Eerwaarde Rysta Fukkatoe slachtoffer geworden van een complot: hij heeft een drankje gedronken waardoor hij smoorverliefd is geworden op Pwietepiet.

‘De trollin is ook betoverd, waardoor de liefde wederzijds is. De wijze neemt zijn harige schoonheid mee naar Eckmül, waar het nieuws al snel de hogere kringen bereikt. En zo ontstaat er een verrassende trend onder de rijken van de stad: het is tegenwoordig gepast om rauw vlees te eten en je niet te wassen.’

Daedalus 2
Door Charles Burns
Concerto Books

Daedalus 2

Daedalus is een deels autobiografische mengeling van horror, sciencefiction en teenage angst, die alleen in het hoofd van Charles Burns kan zijn ontstaan.

Dit tweede deel gaat verder waar het eerste deel ophield:

Brian maakt met een groepje vrienden een homemovie “over alle rotzooi die in mijn hoofd rondraast”. Het moet een soort remake worden van Invasion of the Body Snatchers met Brians brein als een alien die uit zijn peul ontsnapt. Brian heeft het scenario tot in de kleinste details uitgewerkt, maar als zijn ontwapenende hoofdrolspeelster Laurie hem duidelijk maakt, dat zijn film nogal saai en voorspelbaar dreigt te worden, moet hij erkennen dat het misschien tijd wordt voor een wat meer ‘volwassen’ film…’

Meer weten over Daedalus? Lees onze review van het eerste deel in dit artikel.

Anais Nin: Op een Zee van Leugens
Door Léonie Bischof
Casterman

Begin van de jaren 30. Anais Nin leeft in een voorstad van Parijs en probeert te ontsnappen aan de beklemming van haar leven als bankiersvrouw. Ze is opgegroeid op twee verschillende continenten, in drie talen en is op zoek naar haar plek in een samenleving waar vrouwen steevast de tweede viool spelen.

Ze wil een schrijfster worden en heeft in haar kindertijd al een uitweg gevonden: haar dagboek. Het is haar medicijn, haar gezel, haar dubbelganger, waarin ze haar complexe gevoelens kan verkennen en de sensualiteit kan beleven die in haar broeit. Dan ontmoet ze Henry Miller, een openbaring die de aanzet blijkt voor grootse veranderingen.’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor september 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button