Nieuws

Cross Comix Festival 2021

Van 24 tot en met 26 september 2021 vindt in Rotterdam het Cross Comix Festival 2021 plaats. Wat is er allemaal te doen?

Cross Comix Festival 2021

Het Cross Comix Festival is een festival waarin het beeldverhaal centraal staat. De bezoekers kunnen zich onderdompelen in animaties, kunst en strips.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Blijdorp met het Vroesenpark als middelpunt.

Programma 24 september

Op vrijdag 24 september is er in de Prinsekerk een vakdag voor startende stripmakers met masterclasses over strips maken en ondernemen.

Programma 25 september

Op zaterdag 25 september is er in de Prinsekerk een speciale architectuurdag waarin de relatie tussen strips en architectuur centraal staat, met talks van en met o.a. Joost Swarte en Hanco Kolk.

Programma 25 en 26 september

Op zaterdag 25 en zondag 26 september vinden er allerlei exposities plaats in de speciaal voor het festival tot pop-up kunsthal omgebouwde sporthal Blijdorp. Je kunt een eigen zeefdruk laten maken in Stadskwekerij De Kas.

In de monumentale kassa’s van Diergaarde Blijdorp wisselen tekenaars elkaar af om hun werk te signeren. Aanwezig zijn onder anderen Joost Swarte, Eric Heuvel, Sterre Richard, Typex, Kenny Rubenis, Maaike Hartjes, Milan Hulsing, Martin Lodewijk en Erik Kriek. (Bekijk hier wie wanneer aanwezig is.)

Dezelfde tekenaars vind je ook gedurende de zaterdag en zondag in het Vroesenpaviljoen, waar je ze aan het werk kan zien.

Vlak naast de Prinsekerk vind je ook nog een SRV bios, waar je 4 animatieshorts kan bekijken.

Het complete programma van het Cross Comix Festival 2021 vind je op de website van het festival.

Lees meer!
Back to top button