Nieuws

Nieuwe Strips voor Januari 2023

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor januari 2023.

nieuwe strips voor januari 2023

Suske en Wiske 366 – De Geplaagde Plantijn
Door Willy Vandersteen, Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske 366

In Suske en Wiske 366 reizen onze helden naar het verleden van Antwerpen.

Tante Sidonia koopt een oude stadskaart van Antwerpen voor de verjaardag van Lambik. Er staat een kruis op de kaart en volgens Lambik moet dat de vindplaats van een schat zijn. In het heden is het huisje met het kruisje niet meer vindbaar en dus reizen ze terug in de tijd.

In de woning vinden ze een Spaanse edelman. Lambik wil de schat met niemand delen en besluit in te breken in het huis. Intussen gaan Suske en Wiske op zoek naar de drukker van de kaart, drukker Plantijn. Misschien kan hij meer vertellen over het kruis.

De schat blijkt niet te zijn wat ze lijkt. Als ze in verkeerde handen terechtkomt, kan dat verschrikkelijke gevolgen hebben..

De Kladdenman
Door Serge Lehman en Frederik Peeters
Sherpa

nieuwe strips voor januari 2023

Het nieuwe boek van tekenaar Frederik Peeters is een thriller over een familiegeheim dat opnieuw tot leven komt.

‘Een oude dame die griezelboeken schrijft, een moeder die niet kan praten en haar dochter die niets liever doet. Een nurkse kat, een zesvingerige verzamelaar van wonderlijke voorwerpen, een reusachtig vliegend fossiel, een vervalser die niet loskomt van de namen die hij heeft verzonnen en een geheim zo oud als de wereld…’

True Stories
Door Derf Backderf
Concerto Books

True Stories bevat een selectie van de beste undergroundverhalen, die Derf Backderf publiceerde in meer dan 140 kranten en weekbladen aan het begin van zijn carriere als cartoonist.

Of zoals hij zelf zegt: ‘True stories zijn kleine observatieverhalen die ik ontdekte tijdens mijn reizen door de stad, terwijl ik op de trolley reed of lunchte in een broodjeszaak of gewoon over het trottoir liep.’

Edgar P Jacobs, De Doemdromer.
Door François Rivière
en Philippe Wurm
Daedalus

In deze biografie in stripvorm vertellen Philippe Wurm en Francois Riviere het verhaal van Edgar P. Jacobs, de schepper van Blake en Mortimer.

Riviere was een persoonlijke vriend van Jacobs en baseerde deze biografie op gesprekken die hij met hem voerde en op de vele interviews met Jacobs die in de loop der jaren zijn verschenen.

In de Schaduw van de Helden
Door David Sala
Concerto Books

In zijn nieuwe graphic novel keert David Sala naar zijn jeugd en de oorlogsverhalen van zijn twee grootvaders, die de Tweede Wereldoorlog en het Franco Regime meemaakten.

In groot formaat en felle psychedelische kleuren vertelt Sala hoe hij samen met zijn broer de woensdagen doorbracht bij zijn grootvaders en welke traumatische verhalen ze vertelden.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor januari 2023. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button