Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blake en Mortimer door Schuiten | Stripverhaal

29 mei 2019

Op 29 mei 2019 verschijnt het hommage album van Blake en Mortimer door Schuiten. Het album heet Le Dernier Pharaon of in het Nederlands De Laatste Farao.

Het buitenreeks album wordt getekend door Francois Schuiten, die vooral bekend is van zijn stripalbum in de serie De Duistere Steden. Het scenario is geschreven door Schuiten, Thomas Gunzig en Jaco van Dormael. De inkleuring wordt verzorgd door Laurent Durieux.

Dit is de fraaie cover van het album:

Blake en Mortimer door Schuiten

Blake en Mortimer door Schuiten

Uitgeverij Dargaud vertelt over het verhaal:

In het Paleis van Justitie in Brussel ontsnapt plotseling een vreemde dosis magnetische straling, die nachtmerries veroorzaakt en storingen aan elektrische apparaten.  Brussel wordt met een grote muur hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.  Als de straling daarna toch weer optreedt, wagen Balke en Mortimer zich in de verboden stad op zoek naar een oplossing. Wat ze daar vinden leidt terug naar hun verleden en de mysteries van de Grote Piramide.

Van het album verschijnen verschillende versies, waaronder ook een speciaal gelimiteerde uitgave in zwart wit en op half formaat.

De afgelopen maanden werd er nogal geheimzinnig gedaan over het album door uitgeverij Dargaud.  Zo plaatste Yves Schlirf van de uitgeverij enige tijd geleden deze foto op Twitter van Francois Schuiten die aan een pagina werkt. Toch lekten er verschillende details, o.a. op de aan Schuiten gewijde website altaplana.be.

Er was de afgelopen tijd wat onduidelijkheid over de verschijningsdatum van de De Nederlandse versie van Blake en Mortimer door Schuiten, maar ook deze verschijnt op 29 mei 2019.

Update 5 juni 2019:  Intussen is het album verschenen. Lees hier onze review van De Laatste Farao.

Daarnaast wachten we natuurlijk ook op Blake en Mortimer 26, het vervolg op De Vallei der Onsterfelijken, waar je hier onze review van kan lezen.

Gegevens

Datum:
29 mei 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button