Klare LijnNieuws

Eric Heuvel Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Striptekenaar Eric Heuvel is afgelopen donderdag in zijn woonplaats Zaanstad benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

Eric Heuvel is bij een groot publiek bekend als tekenaar en auteur van de avonturenstrip January Jones. Daarnaast is hij ook bekend als maker van educatieve strips rondom maatschappelijke en historische thema’s als de slavernij en Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.  Deze strips worden ook in het onderwijs gebruikt als lesmateriaal.

fragment uit: De Zoektocht, uitgegeven in samenwerking met het Anne Frank Huis

 

Eric Heuvel tekent in de van Hergé bekende Klare Lijn stijl. Zijn werk is ook vertaald en in veel andere landen gepubliceerd.  Op zijn eigen website geeft Eric een toelichting op zijn onderwerpen en strips.

  

Lees meer!
Back to top button