Klare LijnNieuws

Zeldzame Kuifje aquarel geveild

Tijdens een veiling van het veilinghuis Christie’s is afgelopen week een zeldzame aquarel van Kuifje geveild. De tekening van Hergé was gemaakt voor een cover van het jeugdtijdschrift Le Petit Vingtieme van juni 1939. De tekening bracht 607.500 Euro op. Het stelt een scene voor uit het album De Scepter van Ottokar, dat in die periode werd voorgepubliceerd in het tijdschrift.

De tekening en het veilingresultaat zijn op deze pagina te bekijken.

De tekening was onderdeel van een veel grotere veiling met striptekeningen van vele striptekenaars, zoals Tardi, Ana Miralles, Franciois Schuiten, Rosinski en Hugo Pratt. Alle geveilde tekeningen en de opbrengsten zijn te zien op deze pagina van de website van Christie’s.

 

Lees meer!
Back to top button