Programma Anime Con 2018 Den Haag

0 Posted by - 4 juni 2018 - Nieuws

Van 15 juni tot en met 17 juni vindt Anime Con 2018 plaats in het World Forum in Den Haag. Wat is er allemaal te doen op Anime Con 2018?

Het is de 20e verjaardag van het grootste en oudste anime festival van Nederland. Het thema van Anime Con 2018 is Queens of the Round Table. Bereid je voor op een weekend met veel anime, manga, games, karaoke en cosplay.

Hoogtepunten uit het programma van dit jaar zijn:

Een Uitgebreid Anime programma

Er staat een 52-uur durend video programma op stapel op diverse locaties in het World Forum. Het programma voor Anime Con 2018 is zeer breed, maar verwacht veel nieuwe anime series en films, maar ook live action films. Uiteraard ontbreken recente films als Your Name, The Red Turtle en In This Corner of The World, Shin Godzilla en Seoul Station niet in het programma. Het complete video programma vind je hier.

 

JAM Project Live

Een Live optreden van JAM Project, dat bekend is van de theme songs van meer dan 100 anime series, zoals One Punch Man, Super Robot Wars, Cyborg 009, Garo, Space Battleship Yamato, Cardfight Vanguard, Mazinkaiser, Gravion, Ragnarok Online, éX Driver, Soultaker en Yu-Gi-Oh.  (Voor dit onderdeel zijn aparte tickets nodig.)

 

Lezingen en Lectures

Er zal een veelvoud aan lezingen en lectures worden gegeven over allerlei onderwerpen, zoals over de animatiefilm The Red Turtle, Shojo Manga, airbrush technieken, Nintendo, Anime Music Video’s (AMV), Dansou modestijl, Self Publishing van Comics, Japanse Mythologie en een korte cursus Japanse bedrijfsetiquette.

The Gameroom

In de Gameroom vind je ongeveer 1800 vierkante meter aan videogames in alle soorten en maten, van oude 8-bit games tot de nieuwste games op de markt.  Er zullen ook flink wat arcade machines beschikbaar zijn, waaronder ook bijzondere kasten als 4-speler pong, een speciale Katamari kast en een drum machine.

Event Plaza

Op het Archonia Event Plaza vind je allerlei activiteiten, games en Japanse spelletjes. Zo kun je goudvissen vangen met rijstpapier, meedoen aan de Takarakuji loterij of je aan een traditioneel spelletje Yut wagen. Maar er zijn ook Zombie survival spellen en er worden er Pokémon toernooitjes georganiseerd. Er zijn allerlei clubs en gezelschappen vertegenwoordigd, zoals Circummiso, een haakgenootschap, de Pokémon League Nederland en ook het Boeren Anime Gilde Groningen en Regio (Bagger!) zal er zijn.

De Combat Dojo

Geniet van allerlei martial arts demonstraties of doe zelf mee in de workshops Andi-do, ninja/samurai training, judo, karate of Zen/Shiatsu.

En dat is nog lang niet alles. Er zijn workshops Ballroom dancing en Manga tekenen, twee escaperooms, speed dating en anime poëzie. Uiteraard is er ook een grote beurs waar je manga, anime en heel veel merchandise kan kopen.

Het complete programma van Anime Con 2018 met time table vind je hier.

 

Lees meer!