AchtergrondNieuws

Nieuwe Anime op Crunchyroll Zomer 2018

Het Crunchyroll zomer seizoen is weer begonnen! Het online anime kanaal heeft weer verschillende nieuwe anime series aangekocht en de eerste afleveringen online gezet.

Crunchyroll zomer

fragment uit Planet With

Zoals gebruikelijk heeft het Crunchyroll zomer seizoen weer heel veel verschillende soorten anime series voor allerlei verschillende doelgroepen op het programma. We bekeken de eerste afleveringen van Angels of Death, Harukana Receive, Hanebado!, The Master of Ragnarok, The Journey Home en Planet With:

 

Angels of Death

In deze horror anime wordt een jong meisje wakker in de kelder van een gebouw. Ze weet zich alleen te herinneren dat ze naar een ziekenhuis werd gebracht. Ze vindt een lift en drukt op het knopje van de bovenste verdieping. Maar dan breekt de hel los. Een stem uit een speaker kondigt aan dat er een ‘offer’ onderweg is. De jagers op de verdiepingen moeten zich gereed maken. Dat belooft niet veel goeds. Op de eerste verdieping waar de lift stopt, wordt ze opgewacht door een man met een zeis die haar begint te achtervolgen.

De eerste aflevering van deze reeks bestaat verder vooral uit dreigende achtervolgingen. We zien wel wat flashbacks uit het leven van het meisje, maar we komen er nog niet achter wat er aan de hand is. Het raadselachtige gegeven is voldoende spannend om nog een volgende aflevering te bekijken, maar dan moet er wel wat meer inhoud komen om het interessant te houden. Het verhaal kent overigens wel wat bloederige en horror achtige scenes. Dus je moet er van houden.

Harukana Receive

Haruka is een meisje net is verhuisd van Tokyo naar het zonnige Okinawa. Ze ontmoet daar haar nichtje en samen vormen ze een beachvolleybal team. Deze anime is een van de vele anime die rondom een bepaalde sport draait.

De serie is duidelijk bedoeld voor een iets jonger publiek, maar door het vrolijke karakter van het hoofdpersonage, de rustige opbouw, een mysterie rond haar nichtje en de zonnige locatie lijkt dit wel een fijne en relaxte serie voor de zomer.

Hanebado!

Ook Hanebado draait om een sport, namelijk badminton. Het schoolmeisje Ayano is duidelijk getalenteerd, maar wil eigenlijk liever geen badminton spelen. In de eerste aflevering wordt ze uitgedaagd door een hogerejaars speelster, die extreem perfectionistisch is. Daarnaast worden in deze aflevering verschillende andere personages van en rondom de badminton club geintroduceerd. Ze lijken allemaal hun eigen problemen te hebben.

Inhoudelijk is deze eerste aflevering een beetje oppervlakkig. De introductie van de verschillende personages kost veel tijd en dus krijgen we vooral wat hints over wat er speelt en wat er mogelijk kan gebeuren.  De animatie en vooral de badminton actie ziet er wel mooi en erg dynamisch uit. Dit is de trailer:

The Master of Ragnarok & Blesser of Einherjar

In deze anime met een heel lange titel komt een jongen terecht in het verre verleden, waar verschillende clans een oorlog uitvechten. Op wonderbaarlijke wijze heeft de jongen wel zijn smartphone mee kunnen nemen, die ook nog gewoon bereik heeft. Zo kan hij van alles op internet opzoeken over overlevingstechniek en oorlogstactieken en daardoor is hij koning geworden. Zijn ondergeschikte en krijgsvrouwen zijn dol op hem en proberen hem voor zich te winnen. Maar hij is zelf een beetje verlegen.

Het is nog even afwachten hoe deze serie zich verder ontwikkelt. Het bizarre gegeven van de nog werkende smartphone is op zich wel aardig. Mocht je niet van de suggestieve praatjes en outfits van de wulpse vrouwen in deze serie houden, dan kun je misschien wel nog iets leren over prehistorische oorlogstactieken.

The Journey Home

In The Journey Home ontmoeten we drie insecten, die zich aan boord van een ruimtestation bevinden. Ze zijn daar ooit naartoe gebracht voor wetenschappelijke experimenten. Dat project is echter failliet gegaan en het station is met de proefdieren erop achtergelaten. De drie insecten zijn nu op zoek naar vers eten en nemen zich voor om terug te keren naar aarde. Intussen zien we dat er ook nog andere proefdieren rondlopen die op zoek zijn naar lekkere hapjes, zoals knapperige insecten.

Zoals we al aangaven bevat het Crunchyroll zomer seizoen animatie series voor veel verschillende doelgroepen. The Journey Home is duidelijk op wat jongere kinderen gericht. Maar de setting is ook interessant voor oudere kijkers. De serie heeft ook een educatief tintje. Het legt op een eenvoudige wijze uit, hoe een gesloten ecosysteem eruit kan zien in de ruimte. Zo leren we allerlei interessante dingen over overleven in de ruimte. De avonturen van de insecten zijn daarnaast ook nog spannend en humoristisch. De computer animatie is niet zo gedetailleerd, maar dat wordt gecompenseerd door het speelse en grappige karakter van de figuren. Let bijvoorbeeld op de kikkers in de volgende preview:

Planet With

In Planet With ontmoeten we een jongen die zijn geheugen kwijt is. Sinds kort woont hij bij een soort dienstmeisje, een zogenaamde Gothic Lolita en haar grote kat. Op een dag is hij op school als de stad wordt aangevallen door een grote zwevende teddybeer. Vanuit zijn school ziet hij dat er opeens zeven superhelden opstijgen om de stad te beschermen. Dan krijgt hij een telefoontje van zijn huisgenoten. Hij moet zich melden om tegen deze superhelden te vechten.

De eerste aflevering van deze serie roept vooral veel vragen op, maar is vooral ook erg grappig. De gebeurtenissen en bijfiguren zijn behoorlijk bizar. Omdat er weinig wordt uitgelegd en alle rare zaken als heel vanzelfsprekend worden gebracht, kun je het spektakel alleen maar rustig ondergaan. De animatie is in orde, de vormgeving spreekt tot de verbeelding. We zijn nieuwsgierig naar de volgende afleveringen.

Naast de nieuwe Crunchyroll zomer anime, lopen er ook nog een aantal series uit het lente seizoen door. Bekijk hier ons artikel over de series uit het Crunchyroll Lente seizoen 2018

Crunchyroll is in Nederland te bekijken via verschillende platforms zoals IOS en Android en via www.crunchyroll.com. Er is een beperkte gratis versie met reclames en een versie met een maandelijks abonnement. De animaties zijn meestal in het Japans gesproken met Engelstalige ondertiteling.

Lees meer!
Back to top button