Nieuwe Asterix: De Dochter van de Veldheer

0 Posted by - 5 mei 2019 - Nieuws

Op 24 oktober 2019 komt Asterix: De Dochter van de Veldheer uit. Het nieuwe album is deel 38 in de stripreeks over Asterix en Obelix. Het is alweer het vierde album van schrijver Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, die vanaf deel 35 de reeks overnamen van Albert Uderzo.

Asterix 38 Asterix:De Dochter van de Veldheer

update 19.10.2019: Cover van het nieuwe album toegevoegd aan het artikel.

Na het album De Race door de Laars, zal Asterix: De Dochter van de Veldheer zich weer wat dichter bij huis afspelen. Caesar is na de veldslag bij Alesia op zoek naar de dochter van Vercingetorix, de Gallische veldheer uit de titel van het album. De veldheer zelf is verslagen, maar zijn dochter is ontkomen. Het avontuur begint, wanneer twee Avernische stamhoofden met een meisje aankomen in het dappere dorpje van Asterix en Obelix. Is zij misschien de dochter van Vercingetorix?

Op internet ontstond wat consternatie over de titel van de Nederlandse versie van het album. Het album heet in vrijwel alle talen ‘Asterix: De Dochter van Vercingetorix’. In Nederland heet het album echter ‘Asterix: De Dochter van de Veldheer’. Hoewel onbekend is, waar het verschil vandaan komt, heeft dit vrijwel zeker met een marketingbeslissing te maken. Misschien denkt de uitgever dat Nederlanders geen flauw benul hebben wie Vercingetorix was. Of misschien klinkt ‘De Dochter van de Veldheer’ gewoon wat spannender en verwacht men daardoor een betere verkoop.

Voor dit album duurde het langer dan gewoonlijk, voordat de coverafbeelding bekend werd. Begin oktober 2019 was het dan eindelijk zover en werd de cover onthuld in dit filmpje.

De Nederlandstalige cover ziet er zo uit:

Tegelijkertijd verscheen er op de site van het album de volgende trailer met een aantal nieuwe afbeeldingen uit het album.

Het album verschijnt precies 60 jaar nadat de de stripreeks verscheen. De eerste aflevering van Asterix en Obelix verscheen in het Franse stripmagazine Pilote in op 29 oktober 1959. Ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan, heeft de uitgever ook een andere interessante video online gezet.

 

 

Lees Meer!