Nieuws

Veel Marvel Nieuws | Comic Con 2019

Het internationale strip en comic festival San Diego Comic Con 2019 vond plaats van 19 tot 21 juli.

En er was heel veel nieuws over de nieuwe Marvel films.

nieuws van san diego comic con 2019

Vrijwel alle grote uitgeverijen en productiemaatschappijen hadden presentaties en panels, waarin ze hun nieuwe plannen bekendmaakten. Zo presenteerden Marvel en DC hun nieuwe films en tv series, maar ook de kleinere producenten lieten zien wat we de komende tijd kunnen verwachten. Door de toename van het aantal nieuwe concurrerende streamingdiensten, zoals die van Disney en Apple, is het aantal strip en comic gerelateerde tv series en films op dit moment zeer groot. En dat bleek ook weer uit het grote aantal nieuwe series en films, dat werd aangekondigd.

Marvel Nieuws van San Diego Comic Con 2019

Tijdens de presentatie van Marvel werden in de eerste plaats heel veel nieuwe series rondom de Marvel superhelden gepresenteerd, die de komende paar jaar op de nieuwe streaming service van Disney zullen verschijnen.

Veel van deze series borduren voort op gebeurtenissen uit de film Avengers: Endgame.

Zo speelt Jeremy Renner opnieuw Hawkeye in de gelijkname serie, die vanaf 2021 te zien is. We leren hierin meer over zijn alter ego Ronin, zoals die in Avengers: Endgame werd geintroduceerd. In 2021 zien we ook wat er gebeurt met Loki nadat hij in dezelfde film ontsnapte met de Space Stone. Tom Hiddleston zal in de nieuwe Loki serie opnieuw de hoofdrol op zich nemen. Marvel Studions kondigde voor 2021 ook nog een nieuwe animatiereeks aan met de naam ‘What If…’  In deze serie worden verschillende personages en situaties uit de originele films opnieuw onder de loep genomen.

nieuws van San diego comic con 2019

In 2020 kunnen we kijken naar The Falcon and The Winter Soldier, waarin de twee superhelden het schild en de rol van Captain America zullen overnemen. Acteurs Anthony Macky en Sebastian Stan nemen het op tegen Baron Zemo, een superschurk, die we ook al eerder hebben gezien in de Avengers films.

Tenslotte is er nog de nieuwe tv serie Wanda Vision, met Wanda Maximoff ofwel de Scarlet Witch en The Vision. Omdat die laatste in Avengers: Infinity War om het leven kwam, zal The Vision wel eerst weer tot leven moeten worden gewekt.

Naast de nieuwe series kondigde Marvel Studios ook flink wat nieuwe films aan voor de komende paar jaar.

Meest in het oog springt de nieuwe Thor film, waarin Nathalie Portman, ofwel Jane Foster, de nieuwe Thor zal spelen. We weten dat Thor in de laatste Avengers film nogal in het slop zat, maar hoe de overdracht van zijn hamer zal plaatsvinden is nog niet bekend. Thor 4 zal de titel Thor: Love and Thunder meekrijgen. Taika Waititi is opnieuw de regisseur.

https://www.instagram.com/p/B0K017RjJFT/?utm_source=ig_embed

Begin 2021 komt Marvel met de martial arts film Chang-Chi and the Legend of the Ten Rings. In Iron Man deel 1 maakten we al kennis met de terroristengroep The Ten Rings, die Tony stark ontvoerde. In deze nieuwe film wordt de groep geleid door The Mandarin, gespeeld door Tony Leung.

Doctor Strange 2

In mei 2021 zullen gebeurtenissen uit de tv serie Wanda Vision, leiden tot Doctor Strange 2. De titel van de film is Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De film wordt omschreven als een combinatie van horror en humor met uiteraard weer duizelingwekkende scenes, zoals we die in deel 1 zagen.

Veel eerder, in 2020, krijgen we eindelijk de Black Widow solo film te zien, waarin Scarlett Johanssen opnieuw de hoofdrol zal spelen. De film speelt zich af in de periode na Captain America: Civil War en gaat dieper in op de jonge jaren van Black Widow.

Nieuws van San Diego Comic Con 2019

Eind 2020 verschijnt The Eternals. Deze groep van Kosmische superwezens komt uit een relatief onbekende comic van Marvel. Maar Marvel zet hoog in op deze film, gezien het groot aantal steracteurs, waaronder Angelina Jolie en Selma Hayek, die in de hoofdrollen zijn gecast.

En als dat allemaal nog niet genoeg was, bevestigde Marvel dat ook Captain Marvel 2, Black Panther 2 en Guardians of the Galaxy 3 en een nieuwe Blade film in ontwikkeling zijn.

 

DC Nieuws van San Diego Comic Con 2019

Naast de grote hoevelheid aankondigingen van Marvel, lijken de aankondigingen van DC helemaal weg te vallen. Toch was er voldoende interessant nieuws te melden.

Allereerst was er de nieuwe Watchmen trailer. Velen waren het er over eens dat de Watchmen verfilming van een aantal geleden het complexe werk van Alan Moore te kort deed. De nieuwe tv reeks, die later dit jaar bij HBO in premiere gaat, wordt geen klakkeloze herhaling van de film en de comic, maar krijgt zijn eigen invalshoek. We moeten even afwachten wat het gaat worden, maar de trailer ziet er zeker interessant uit.

https://youtu.be/1yKq1PRvPJQ

Zoals verwacht werden nieuwe seizoenen van Titans en Doom Patrol aangekondigd. The Flash seizoen 6 en Supergirl seizoen 5 kregen nieuwe teaser trailers:

Veel aandacht ging ook uit naar het achtste en laatste seizoen van Arrow, waar ook een nieuwe trailer van verscheen:

https://youtu.be/HvMhs1-EPLk

Tenslotte kondigde DC een animatie serie van Harley Quinn aan, die voor volwassen kijkers bedoeld is:

https://youtu.be/knb3QjQWQaQ

Overig Nieuws van San Diego Comic Con 2019

Zoals in de introductie van dit artikel al werd gesteld, zijn er veel nieuwe streamingdiensten op komst, die allemaal een graantje mee willen pikken van de huidige comic, SF en fantasy rages. Er werden dus heel veel nieuwe series aangekondigd, die ook voorzien waren van spectaculaire trailers. Zo kwam Amazon met de trailer voor Star Trek: Picard en de nieuwe geanimeerde serie Undone. Netflix kwam met een fraaie trailer van The Witcher en HBO met een nieuwe bewerking van His Dark Materials. Tenslotte was zelfs de nieuwe streamingdienst van Apple aanwezig met een nieuwe animatieserie over Snoopy: Snoopy in Space.

Amazon Prime: Star Trek: Picard Trailer:

https://youtu.be/YhBBXHwEsIo

Netflix: The Witcher Trailer:

Amazon Prime: Undone:

HBO: His Dark Materials

Apple TV+ :  Snoopy in Space

Lees meer!
Back to top button