Nieuws

Nieuwe Tekenaar voor Thorgal 37

Op 8 november verschijnt de nieuwe Thorgal 37: De kluizenaar van Skellingar.

Thorgal 37

Tekenaar Fred Vignaux neemt vanaf dit deel de pen over van Grzegorz Rosinski, die de reeks vanaf het begin heeft getekend. Thorgal 36: Aniel was zijn laatste album.

Rosinski neemt nog wel de cover van Thorgal 37 voor zijn rekening. Die cover ziet er dan ook weer prachtig uit:

Thorgal 37

Fred Vignaux is echter geen onbekende met het Thorgal universum. Hij tekende al deel 5 en 6 van de Thorgal Spin-off Kris van Valnor. Deze reeks werd goed ontvangen. De stijl van Vignaux ligt dichter bij de tekenstijl van de wat oudere Thorgal albums. Er verscheen al een preview pagina van het album, waarin dit goed is te zien:

Thorgal 37

Het scenario van Thorgal 37 zal van de hand zijn van Yann, die al meerdere delen uit de hoofd en spin off reeksen schreef. Dit is de inhoud van het verhaal, zoals dat door de uitgever is omschreven:

Thorgal heeft zijn familie eindelijk teruggevonden. Maar voor hij in vrede met hen kan samenleven, moet hij nog een spook uit zijn verleden verslaan: Shaïgan, de beruchte piraat die hij was geworden toen hij aan geheugenverlies leed. Thorgal vertrekt richting het eiland van Skrellingar. Op die verlaten en ontoegankelijke plek moet hij een bizarre cultus het hoofd bieden, die zijn aanhangers tot zelfmoord dwingt.

 

Update: intussen is Thorgal 37 verschenen. Lees onze review van het album in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button