Strip Review: De Rode Ridder 266 – Gedoemd

0 Posted by - 24 mei 2020 - Bespreking

In De Rode Ridder 266 begeleiden Johan en Allis een paar reizigers en een enorme stier naar een lentefeest. Maar onderweg is niets wat het lijkt te zijn..

De Rode Ridder 266

In een eerdere review spraken we al een keer onze bewondering uit voor De Rode Ridder. De op het eerste gezicht wat verlopen reeks in het zwaard en tovenaar genre, bleek verrassend onderhoudend. Ook De Rode Ridder 266 – Gedoemd heeft veel verrassingen in huis.

Johan en Allis komen midden in de woestijn een groep reizigers tegen. De groep bestaat uit drie mannen, een meisje en een grote stier. De reizigers zijn op weg naar de stad Sadar waar binnenkort het Lentefeest plaatsvindt. Ze gaan er de stier afleveren. Omdat hun kar kapot is gegaan, moeten ze te voet verder door het gevaarlijke landschap. Johan en Allis zijn ook op weg naar Sahar en ze besluiten de reizigers te begeleiden.

Wat volgt is een barre tocht met allerlei gevaren en tegenstanders. Als ze uiteindelijk toch in Sadar aankomen blijkt het Lentefeest ook nog een aantal uitdagingen in petto te hebben.

De Rode Ridder 266

Het verhaal leest vlotjes weg. Het is spannend en een beetje mysterieus. De actiescenes zijn mooi uitgewerkt in de degelijke tekeningen van Fabio Bono. Hij is ook heel goed in het neerzetten van sfeervolle locaties. Of het nu verlaten woestijnlandschappen zijn of donkere steegjes in de stad. De warme inkleuring van Dimitri Fogolin geeft alles nog extra sfeer.

Als je bijna door het verhaal heen bent, heb je een spannend en vermakelijk uurtje achter de rug. En net op dat moment gooit Marc Legendre ook nog een kleine twist in het verhaal, waardoor er een extra laag ontstaat. Daardoor blijft het verhaal ook na de laatste pagina nog even in je hoofd hangen.

Dit is gewoon een knap actieverhaal met wat magische ingrediƫnten in het scenario, waardoor het boven het genre uitstijgt. Ideaal album voor een uurtje ontspanning op een terrasje in de zon.

Lees Meer!

8.2

Tekeningen

8.0/10

Verhaal

8.5/10

Kleuren

8.0/10

Pros

  • Spannend verhaal met een mooie twist
  • Sfeervolle tekeningen