Nieuws

Eric Schreurs Overleden

Op 29 juni 2020 is de Nederlandse stripmaker Eric Schreurs overleden. De Stripschapprijswinnaar werd 61 jaar.

Eric Schreurs Overleden

NOS.nl meldt dat de uit Leiden afkomstige Schreurs overleed aan hartfalen.

Eric Schreurs begon zijn stripmakerscarriere bij het satirische blad De Vrije Balloen. Hij werd al snel bekend en populair met zijn rommelige kleurrijke stijl en vaak grove en schunnige humor. Zijn doorbraak naar het grote publiek kwam met zijn stripfiguur Joop Klepzeiker, die in de jaren ’80 in het tijdschrift Nieuwe Revu werd gepubliceerd. Met Joop Klepzeiker had Schreurs ook commercieel succes. Er verschenen 19 stripalbums in de reeks.

Eric Schreurs Overleden

Naast Klepzeiker bracht hij ook een paar andere reeksen uit, waaronder Retep, Geharrebar en drie delen van Dick van Bil, dat hij samen met Hein de Kort maakte. Naast stripmaker was Schreurs ook actief als kunstschilder. Hij studeerde aan de Haagse Kunstacademie.

In 2002 ontving Eric Schreurs De Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Eric Schreurs Overleden

Lees meer!
Back to top button