Nieuws

Druk Najaar voor Yakari

Yakari krijgt het druk dit najaar. Met een tentoonstelling, een film en een nieuw album staat de kleine indiaan volop in de schijnwerpers.

Yakari

Stripexperience

Allereerst viert hij van 11 tot en met 20 september 2020 zijn 40e verjaardag met een tentoonstelling tijdens de ‘Stripexperience’ van het Stripfeest in Brussel. De expositie bevat een nagebouwde prairie met de wereld van Yakari en een overzicht van het werk van tekenaar Derib uit de afgelopen 50 jaar.

Nieuwe Animatiefilm

Op 7 oktober gaat in Nederland de nieuwe animatiefilm over de kleine indiaan in première. In Belgie is de film al in augustus in première gegaan.

Yakari

De film heet Yakari – Het Grote Avontuur. Het verhaal gaat als volgt:

‘De film toont het spectaculaire avontuur van de kleine Sioux indiaan en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang. Terwijl zijn stam klaar staat om verder te trekken, vertrekt de jonge Yakari om de sporen te volgen van Kleine Bliksem: een ontembare mustang. Onderweg ontmoet hij Grote Adelaar, zijn totemdier, die hem een prachtige veer geeft… en een fantastische gave: Yakari zal kunnen spreken met de dieren. Helemaal alleen doorkruist hij de prairie tot hij een gevaarlijke andere stam ontmoet. Onverwacht schiet Kleine Bliksem hem te hulp. De mustang leert hem hoe hij zijn vertrouwen en vriendschap kan winnen. Maar hoe redt de kleine indiaan zich in de wilde natuur? Met de hulp van zijn nieuwe dierenvrienden vindt Yakari een weg terug naar zijn familie.’

In onderstaande trailer kun je een voorproefje zien van de 3d- animatie:

Een nieuw stripalbum

Op 4 november 2020 verschijnt er ook nog een nieuw stripalbum: De Zoon van de Adelaar. Eigenlijk is dit al het 41e deel dat bij Le Lombard in het Frans verscheen. De Nederlandstalige reeks is in 2018 opnieuw opgestart onder de titel De Nieuwe Avonturen van Yakari, nadat een aantal delen niet was vertaald. Daarom is het in deze nieuwe serie pas deel 3 in de reeks.

De inhoud van het nieuwe album is als volgt:

Al sinds hij een jonge papoose was, kan Yakari altijd rekenen op Grote Adelaar, zijn totemdier. Deze keer roept Grote Adelaar de hulp in van zijn vriend. Het leven van een kleine adelaar is in gevaar. En alleen Yakari kan hem nog redden!

 

Lees meer!
Back to top button