NieuwsSliderUitgelicht

Nieuwe Asterix 39 verschijnt op 21 oktober 2021

De nieuwe Asterix 39 verschijnt op 21 oktober 2021. Asterix en Obelix gaan in dit nieuwe album weer op reis.

De nieuwe Asterix 39

[update 11 okt 2021: Cover van het album toegevoegd, meerdere nieuwe afbeeldingen en plot details]

Zoals gebruikelijk trekken Asterix en Obelix er om het andere album op uit. Omdat het laatst verschenen album 38 De Dochter van de Veldheer zich afspeelde in Gallië, zal deel 39 dus weer een reisalbum zijn. Onze helden gaan op zoek naar een mythisch wezen dat half adelaar en half leeuw is, de Griffioen.

De titel van het nieuwe album is dan ook Asterix en de Griffioen.

Dit is de Nederlandse cover, die op 11 oktober 2021 bekend werd gemaakt:

nieuwe asterix 39

Het nieuwe avontuur speelt zich af in het koude oosten van het Romeinse rijk in het buitengebied waar volgens de Romeinen de Barbaren woonden. De Romeinen rukken op richten het gebied van de Sarmaten, de voorouders van de Slaven.

Asterix en Obelix reizen in het album naar het gebied, vermoedelijk om de bevolking te steunen tegen de Romeinen. In het gebied komen ze in aanraking met de verhalen rondom de mythische Griffioen.

Het avontuur wordt wederom geschreven door Jean-Ives Ferry en getekend door Didier Conrad. Op de officiële website van Asterix licht Ferry een tipje van de sluier op over het scenario en de keuze voor het fabeldier:

“ Ik werd op het idee gebracht door een gebeeldhouwde voorstelling van de tarasque: dat is een huiveringwekkend dier uit Keltische legendes…

Er waren nog maar weinig ontdekkingsreizigers in de Romeinse oudheid. Wel waren er in Rome al bijzondere dieren als olifanten en neushorens te zien geweest. Dus waarom zouden de Romeinen moeten twijfelen aan het bestaan van even onvoorstelbare dieren?

Ik hoefde uit het bestiarium van de mythologie maar een dier te kiezen waar het hele verhaal om zou draaien. Het werd de griffioen. Hij is half adelaar, half leeuw (met de oren van een paard) en heerlijk mysterieus.”

In september bracht de uitgever als voorproefje de volgende afbeelding naar buiten gebracht, waarin Asterix, Obelix en Idéfix  op een houten beeld van een griffioen lijken te klimmen:

De eerste afbeeldingen

Op 11 oktober 2021 werden nieuwe afbeeldingen gedeeld, waaronder deze:

Verschillende media publiceerden eerder ook al wat plaatjes en zelfs een eerste pagina:

Asterix 39

Zoals altijd wordt het album in een groot aantal talen vertaald. De aankondiging was dan ook in een groot aantal talen op Twitter te vinden:

Een andere twittergebruiker wees in een tweet op de gelijkenis van deze pagina met een grap uit een Kuifje album. Hij vermoedt dat de makers een hommage aan deze pagina wilden brengen.

Prequel Strookjes

Op het officiele Twitter account van Asterix zijn 5 nog niet gepubliceerde (Franstalige) strookjes geplaatst, die te lezen zijn als prequel op het nieuwe album. Hieronder vind je het eerste strookje.

Op de website van het nieuwe album is ook deze sfeervolle nieuwe tekening te vinden:

Update 3 november 2021: Intussen is het album Asterix en de Griffioen verschenen. Lees onze review in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button