Bespreking

Comic Review: Star Wars Vol.1: The Destiny Path

Star Wars Vol.1: The Destiny Path is het eerste deel in de reeks nieuwe Star Wars comics van Marvel.

Star Wars Vol.1: The Destiny Path

Deze nieuwe reeks comics kwam vanaf begin 2020 uit en telt inmiddels al meer dan 10 delen. De eerste 6 afleveringen zijn nu verzameld in een eerste trade paperback, die afgelopen maand uitkwam.

De comics in Star Wars Vol.1: The Destiny Path spelen zich af in de periode tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Dat betekent dat we alle bekende gezichten uit de klassieke Star Wars films in deze verhalen terugzien.

Omdat alle nieuwe Star Wars verhalen die tegenwoordig uitkomen onderdeel maken van de canon, betekent dit ook dat ze direct kunnen aansluiten op alle gebeurtenissen die zich in het Star Wars universum op dat moment afspelen.

Star Wars vol.1: The Destiny Path

Zo zien we Luke Skywalker, die sinds het gevecht met Darth Vader in The Empire Strikes Back een hand mist en om moet leren gaan met het idee dat hij de zoon is van Darth Vader. Princes Leia zint op een plan om de uit elkaar gevallen vloot van de Rebellen weer bijelkaar te brengen.

Lando Calrissian probeert het vertrouwen van de rebellen te herwinnen, nadat hij ze eerst aan Vader had uitgeleverd. Samen hebben ze het doel om Han Solo terug te vinden, die op dit moment in handen is van Boba Fett.

Star Wars vol.1: The Destiny Path

En aan de andere kant van het spectrum hebben we natuurlijk Darth Vader, die op jacht gaat naar Luke. We maken ook kennis met de uiterst gemotiveerde commander Zahra van The Empire, die wraak wil nemen op de rebellen en op Leia in het bijzonder.

De comics zijn geschreven door Charles Soule, die erg bekend is met het Star Wars universum. Het lukt hem aardig om de bekende helden nieuwe uitdagingen te geven, ook al weten de meeste lezers waar het in Return of the Jedi op uitdraait.

In het eerste gedeelte trakteert hij de lezers vooral op veel fanservice, door veel bekende figuren op te voeren en direct aan te sluiten op de laatste film. Zo gaan Chewbacca en Lando naar Tatooine om te onderzoeken of Han Solo al in handen is van Jabba The Hutt en gaat Luke terug naar Cloud City om zijn lichtzwaard terug te vinden.

Dat is leuk, maar lijkt qua avontuur vooral op een herhaling van zetten. In het tweede gedeelte van deze trade paperback verdwijnt dit langzaam naar de achtergrond en krijgen nieuwe ontwikkelingen een grotere rol. Het lijkt er op dat deze serie zich vooral zal focussen op Luke, die zich in deze periode moet ontwikkelen tot een Jedi, die Darth Vader kan verslaan. En dat is interessant, want dat hebben we nog niet gezien.

Tegelijkertijd probeert deze serie hier en daar ook een brug te slaan naar een andere periode in het Star Wars universum, The High Republic, waarover op dit moment ook nieuwe comics en boeken verschijnen.

Al met al is deze nieuwe reeks een vermakelijke nieuwe serie voor de oude fans, die zich wat minder aangetrokken voelen tot de recente Star Wars films en series. Uiteraard hoopt Marvel wel te bereiken dat deze lezer toch een beetje nieuwsgierig wordt naar The High Republic en daar ook een een deeltje van uitprobeert.

 

Star Wars Vol.1: The Destiny Path is uitgegeven door Marvel comics. De serie is op dit moment alleen in het Engels te verkrijgen en nog niet in het Nederlands vertaald.

Lees meer!

7.3

Tekeningen

7.0/10

Verhaal

7.5/10

Kleuren

7.5/10

Pros

  • Interessante nieuwe avonturen van de vertrouwde helden
Back to top button