Nieuws

Nog een Trailer voor Wanted, Lucky Luke!

Uitgeverij Dargaud heeft nog een trailer uitgebracht voor Wanted, Lucky Luke ! Dit nieuwe album in de reeks ‘Lucky Luke door..’ komt uit in mei 2021.

Wanted Lucky Luke

Het album is het vierde deel in de hommage reeks en verschijnt in het jaar de Lucky Luke 75 jaar bestaat. Het wordt het tweede album dat getekend wordt door Matthieu Bonhomme, die eerder al veel succes kende met het album De Moordenaar van Lucky Luke.

De uitgever geeft de volgende samenvatting van de inhoud van het album:

‘Wanneer hij wordt aangevallen door een premiejager ontdekt Lucky Luke dat hij gezocht wordt voor moord en dat er een prijs op zijn hoofd staat! Tijd om het nieuws te verteren heeft hij niet, zijn hulp is nodig voor een veetransport in nood, geleid door drie knappe, intrigerende zussen. Lucky Luke biedt, als een echte gentlemen, aan hen tot bij hun bestemming te brengen. Terwijl een afslachting door indianen, een plundering van de kudde en een mysterieuze vijand de beroemdste revolverheld van het Westen bedreigt, komt het grootste gevaar misschien wel van die zogezegd weerloze knappe jongedames…’

Het album zal verschillende referenties kennen naar western films als The Last Wagon, Day of the Outlaw en Yellow Sky.

Dit is de cover van Wanted, Lucky Luke!:

Wanted Lucky Luke

En dit is de korte trailer, die Dargaud recent publiceerde:

Recent zette Dargaud nog een tweede langere trailer online:

Matthieu Bonhomme is een Frans-Belgische tekenaar, die woont in Parijs. Zijn tekenwerk is volgens eigen zeggen beïnvloed door Tillieux, Franquin, Peyo en Jijé en voor de Westerns ook door Rossi, Morris en Giraud.

In het volgende filmpje vertelt hij (in het Frans) iets meer over het nieuwe album en hoe Jane Fonda van invloed was op een van de personages.

Het album is intussen uitgekomen. Lees onze review van het album in dit artikel of bekijk hier een filmpje waarin Bonhomme uitlegt hoe hij Lucky Luke tekent.

Lees meer!
Back to top button