Nieuws

Nieuwe Strips voor Augustus 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor augustus 2021.

Suske en Wiske 359 – De Naamloze 9
Door Willy Vandersteen
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor augustus 2021

Ïn Suske en Wiske 359 wordt er ingebroken in het laboratorium van professor Barabas

Daarna komt een onbekende man aankloppen bij Suske en Wiske. Hij vraagt hun de naamloze negen bij elkaar te roepen zodat zij de aarde kunnen redden. Maar onze vrienden mislukken in hun opdracht en de naamlozen worden ontvoerd naar een ruimtestation. Daar ontvouwt de dader zijn duivelse plannen, die maar één doel hebben: de totale vernietiging van onze planeet. Slagen Suske en Wiske erin de naamlozen te bevrijden uit de klauwen van die nietsontziende schurk en de aarde van de ondergang te redden?’

Zandkasteel
Door Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters
Sherpa

nieuwe strips voor augustus 2021

Deze heruitgave van Zandkasteel ligt tegelijkertijd in de winkel met de bioscooppremière van de verfilming. Regisseur M. Night Shyamalan, die onder andere bekend is van The Sixth Sense, verfilmde dit verhaal onder de titel ‘Old’.

de trailer van de film OLD gebaseerd op Zandkasteel

‘Een dagje op het strand ontaardt voor een groepje mensen in niets minder dan een nachtmerrie. Het lijk van een vrouw spoelt aan, maar dat is nog niets… Wat daarna gebeurt, is veel verontrustender en verandert in de meest letterlijke zin het leven van alle aanwezigen!’

Lowlands Love Letters
Door Peter Pontiac en Typex
Concerto Books

De strips en illustraties, die Peter Pontiac en Stripschapprijswinnaar Typex in de afgelopen 25 jaar maakten rond het Lowlands festival zijn nu gebundeld in een fijn album.

De strips zijn een liefdesverklaring aan muziek, lol en eeuwige vriendschap.

De Klerk Bartleby
Door José-Luis Munuera naar Herman Melville
Standaard Uitgeverij

José-Luis Munuera trakteerde ons nog niet lang geleden op het tekenwerk van De Blauwbloezen deel 65 en is nu al terug met de stripbewerking van De Klerk Bartleby naar de novelle van Herman Melville (de schrijver van o.a. Moby Dick).

Een jongeman genaamd Bartleby werk op Wall Street in New York City als griffier. Hij werkt dag en nacht, efficient en onvermoeibaar. Maar op een dag komt hij in opstand. Hij weigert vriendelijk om een opdracht van zijn baas uit te voeren. En het wordt erger. Na een tijdje weigert hij nog verder te werken en wil het kantoor niet meer verlaten..

De Zusjes Duizendblad 2 – De Liefdes van Cassiopeia
Door Di Gregorio en Barbucci
Dupuis

nieuwe strips voor augustus 2021

Zoals elke zomer brengen de zusjes Duizendblad de vakantie door bij hun grootmoeder op het platteland. Maar Cassiopeia heeft liefdesverdriet: haar liefje, is in de stad gebleven.

Ze kan met haar verdriet niet terecht bij haar zusjes want die zouden haar toch niet begrijpen. Maar in het dorp maakt ze al snel kennis met een andere aanbidder: de knappe Olivier. Hij vertelt hun dat een geheimzinnig spook ‘s nachts de klokken luidt in de oude kerk.’

The Mighty Borough – Verhalen van een Man met Smaak
Door Christopher Mueller
Concerto Books

‘Millington F. Millborough is een excentrieke gentleman die een kluizenaarsleven leidt in zijn victoriaanse cottage in een typisch Amerikaans stadje tussen de twee grote oorlogen van de vorige eeuw.

Zijn stadgenoten raken niet uitgepraat over The Mighty Millborough, zoals hij alom bekendstaat. Sommigen zien hem als een rijke zonderling en een door seks geobsedeerde vrijgezel. Anderen noemen hem een oorlogsheld die aan de zijde heeft gevochten van Teddy Roosevelt.

Voor zijn schaarse vrienden is The Mighty Millborough een gentleman van de oude stempel, een avonturier, haarklover en stevige drinker, een soms in zichzelf gekeerde en melancholieke beschouwer van de aardse schoonheid in al haar gedaantes, die gedreven wordt door een onverzadigbare behoefte aan nieuwe avonturen.

Al deze fascinerende avonturen zijn met engelengeduld en een verbluffende creativiteit in beeld gebracht, waardoor de neurotische persoonlijkheid van de held waarlijk tot leven komt.’

De Avonturen van Urbanus 195 – Neppergem
Door Linthout en Urbanus
Standaard Uitgeverij

Urbanus 195

In deel 195 van de Avonturen van Urbanus ziet Urbanus het licht:

..met een klap op zijn voorgevel openbaart zich zijn droomjob. Eindelijk draait het Rad van Fortuin gunstig voor de populairste Tollembekenaar uit de recente geschiedenis!

Als een verbeterde en onverbeterlijke Jeff Hoeyberghs tovert hij met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes een lach op ieders gezicht, en voor een keer mag je dat letterlijk nemen. Als je nog geen plannen hebt volgend weekend, zak zeker eens af naar Neppergem!’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor augustus 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button