Nieuws

Nieuwe Strips voor December 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor december 2021.

Na de drukke november maand is december weer iets rustiger. Toch verschijnen er meerdere interessante albums, zoals de nieuwe Alex en het derde deel van Robbedoes door Émile Bravo: Hoop in Bange Dagen.

Alex 40 – Het Oog van de Minotaurus
Door Mangin en Millien
Casterman

nieuwe strips voor december 2021

In dit deel sterft Servilia, de minnares van Julius Caesar en de moeder van Brutus, een langzame dood. Ze wordt vergiftigd door een juweel dat ze van de dictator heeft gekregen.

‘Caesar is ervan overtuigd dat hij het doelwit van de vergiftiging was en laat Brutus en zijn vrienden Alex en Enak de Griekse koopman opsporen die hem de ring na zijn Gallische triomf heeft verkocht.

Een achtervolging op de Middellandse Zee begint. De zoektocht leidt naar Kreta, naar het hart van het vervloekte labyrint met de monsterlijke Minotaurus.’

Lees onze review van het album in dit artikel.

Robbedoes – Hoop in Bange Dagen 3
Door Émile Bravo
Dupuis

Nieuwe Strips voor december 2021

In dit derde deel van Hoop in Bange Dagen laat Émile Bravo Robbedoes en Kwabbernoot wederom de dagen van de Tweede Wereldoorlog doormaken.

‘Terwijl Kwabbernoot er alles aan doet om de zin van het leven te vinden en de vrouw van zijn leven te veroveren, probeert Robbedoes het juiste te doen…’

De Killer – Staatszaken 3
Door Luc Jacamon en Matz
Casterman

Deel 3 van Staatszaken is het laatste deel van deze eerste cyclus.

De Killer heeft een schuilplaats in Le Havre en een dekmantel als kaderlid met een kantoorleven dat bestaat uit pracht en praal

Maar de Franse stedelijke milieus blijken uiteindelijk net zo gewelddadig te zijn als de milieus die hij ‘schoonveegde’ toen hij nog voor zichzelf werkte.

Dit nieuwe deel van de avonturen van De Killer is gebaseerd op echte feiten en dossiers en biedt ons een kijkje achter de schermen van machtsspelletjes en corruptie.

Klimt, Judith en Holoferne
Door Cornette en Marc-Renier
Dark Dragon Books

Het is 1907 in Wenen. Gustav Klimt bezoekt het huis van het Weense echtpaar Bloch-Bauer.

‘Zij koesteren een diepe vriendschap want zij waren de enigen die zijn genialiteit herkenden toen zes jaar eerder het schandaal van zijn schilderij La Médecine driekwart van de professoren van de universiteit van Wenen tegen hem opzette.

Nu vraagt ​​Ferdinand hem om de eer om een ​​portret van zijn vrouw te schilderen. Gevleid en dankbaar belooft Klimt het met goud te bedekken… letterlijk.’

De Wereld volgens Hein de Kort 3
Door Hein de Kort
Sherpa

In dit derde deel vind je opnieuw een selectie van de meest recente cartoons van Hein de Kort, die verschenen in Het Financieele Dagblad, Het Parool, Nieuwe Revu en Quest.

Of het nu Corona of de klimaatcrisis is, Hein voorziet de wereld van scherp commentaar.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor december 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button