Nieuws

Nieuwe Strips voor November 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor november 2021.

November 2021 wordt een drukke maand voor de stripliefhebber. Naast de nieuwe BLake en Mortimer en Thorgal, komen er ook veel nieuwe delen van andere topreeksen uit.

Blake en Mortimer 28 – De Laatste Zwaardvis
Door Jean van Hamme, Teun Berserik en Peter van Dongen
Dargaud

Nieuwe Strips voor November 2021

Blake en Mortimer deel 28: De Laatste Zwaardvis wordt opnieuw getekend door het Nederlandse duo Peter van Dongen en Teun Berserik.

Het scenario wordt deze keer geschreven door Jean van Hamme. Hij baseerde zijn scenario op een historisch feit uit de tweede wereldoorlog, waarin de IRA een bondgenootschap zocht met Duitsland om Engeland te destabiliseren door een aanslag te plannen op Buckingham Palace.

Bovenstaande cover is die van de bibliofiele uitgave van het album.

Lees meer over Blake en Mortimer deel 28 in ons uitgebreide preview artikel voor het album of in onze review.

Thorgal 39 – Neokora
Door Yann en F. Vignaux
Le Lombard

Thorgal 39 wordt opnieuw geschreven en getekend door Yann en Fred Vignaux, die zich inmiddels hebben bewezen met deel 38 De Selkie en deel 37 De Kluizenaar van Skellingar.

Weer thuis wacht Thorgal, Jolan en Wolvin een onaangename verrassing. Ze treffen Aaricia en de rest van het dorp betoverd aan. De daders zijn niemand minder dan Kriss van Valnor en Aniël.

Bekijk onze review van het album in dit artikel.

Suske en Wiske Hommage – De Vroem Vroem Club
Door Yann en Gerben Valkema
Standaard Uitgeverij

De Vroem Vroem Club is het tweede Suske en Wiske hommage album door het duo Yann en Gerben Valkema.

Een geheimzinnige vogel vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer tante Sidonia een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op Sidonia lijkt. Het is de ontvoerde kleindochter van een Texaanse miljardair. Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en… rotte eieren!

Lees onze review van het album hier.

De Kronieken van Amoras 9 – De Zaak Sus Antigoon 1
Door Marc Legendre en Charel Cambre
Standaard Uitgeverij

Aan de oevers van de Schelde fantaseren Suske en Wiske over Sus Antigoon die er lang geleden op weg naar de Grote Oceaan met de Antverpia passeerde.

Zullen we eindelijk te weten komen naar wat Sus Antigoon op zoek ging, waarom hij zoveel dronk en hoe het kwam dat hij en z’n mannen op een onbewoond eiland schipbreuk leden?

Largo Winch 23 – De Karman Lijn
Door Philippe Francq en Eric Giacometti
Dupuis

‘Tijdens een incognito bezoek aan een tinmijn in Indonesië ontdekt Largo Winch tot zijn verbazing dat een van zijn dochterondernemingen kinderen tewerkstelt om essentiële onderdelen voor smartphones te kunnen maken. De miljardair beslist om Groep W in de richting van een meer ethische en groenere economie te sturen’

Bekijk onze review van het album in dit artikel.

De Klaagzang van de Verloren Gewesten – De Sudenna’s 1
Door Dufaux en Paul Teng
Dargaud

Paul Teng tekent de nieuwe cyclus van De Klaagzang van de Verloren Gewesten. Hoewel de vorige cyclus nog op afronding wacht, verschijnt nu al het eerste deel van De Sudenna’s.

‘Samen met Seamus bezoekt Sioban, de koningin van de Sudenna, haar oom, Lord Heron. Die vertelt hen hoe hij, samen met Siobans vader, werd geconfronteerd met de angstaanjagende Cryptos. Sioban ontmoet haar nicht, Aylissa, die op het punt staat te trouwen. Achter haar engelachtige gezicht verbergt ze plotselinge woede-uitbarstingen. Sommige mensen beweren zelfs dat ze gek is.

Tijdens een paardrijtocht daagt Aylissa haar uit om de Pathmoorkloof over te steken. Sioban faalt en valt in een ravijn. Was het een ongeluk of heeft Aylissa er iets mee te maken? Sioban wordt gered door een man van de O’Kallan clan. De clan die ooit de Sudenna verraadde en waarvan de leden sindsdien gescheiden van de wereld leven. Maar deze onverwachte ontmoeting zal Siobans lot veranderen. Door het hoofd te bieden aan de Nidhogg, een monster uit aloude legenden, zal ze een nog grotere macht bezitten, verleend door de Harfingg…’

De Torens van Schemerwoude 16 – De Man met de Bijl
Door Hermann
Glenat

Aymar neemt op een dag het risico om zich te wagen in het grensgebied van Lord Guibert. Deze vlaktes en bossen waren eerder van hem… Aymar zou ze graag discreet willen betreden om zijn kasteel te bereiken.

Maar nauwelijks was hij het oude leengoed van Bois-Maury binnengegaan of hij werd verrast door de mannen van de smerige Ulrik. Voor dood achtergelaten op de bodem van een sloot, wordt Aymar eindelijk gered door Gaspard, een oude bekende.

Franka 25 – Gratis Goud
Door Henk Kuijpers
Uitgeverij L

In dit vijfentwintigste album brengt een film Franka terug naar een andere tijd.

Het Amsterdamse filmmuseum Skye ontvangt namelijk een fragment uit de onbekende, futuristische film Amsterdam 1975 uit de jaren 1930. In die film staat Amsterdam vol met enorme, vijftig verdiepingen tellende gebouwen en suizen er vliegende auto’s door de lucht.

Franka krijgt de opdracht op onderzoek te trekken. Daarmee dwarsboomt ze onbedoeld iemands plannen, die daarom Franka wil uitschakelen.

Metro 2033 deel 2 Masker der Duisternis
Door Dmitry Glukhovsky en Peter Nuyten
Arboris

Na het goed ontvangen eerste deel, verschijnt op 3 november 2021 Metro 2033 deel 2 – Masker der Duisternis.

‘In Metro 2033 deel 2 is Artjom samen met Michaela en Mikhail op weg naar het Kuznetsky Most- metrostation om vanaf daar Polis te bereiken.

Ook al heeft hij zijn metgezellen Khan en Tus uit het oog verloren in de chaos van een vuurgevecht, zijn missie blijft ongewijzigd: hij moet de leiders van Polis waarschuwen voor de dreiging van de mutanten.

Maar tegelijkertijd verstevigen de fascisten hun greep op de stations van de metro en ontwikkelt Artjoms reis zich meer en meer tot een zelfmoordmissie…’

Blacksad 6 – De Maskers Vallen 1
Door Diaz Canales en Guarnido
Dargaud

John Blacksad moet de voorzitter van een door de maffia geïnfiltreerd syndicaat in New York beschermen. Hij zal een onderzoek leiden dat bijzonder delicaat blijkt te zijn…

Lees een vooruitblik op het album in dit artikel. Of lees onze review van het album in dit artikel.

De Blauwbloezen 64 – Waar is Arabesk?
Door Raoul Cauvin en Willy Lambil
Dupuis

De Blauwbloezen 64 – Waar is Arabesk? is het laatste verhaal dat geschreven werd door de onlangs overleden Raoul Cauvin.

Wanneer hij terugkomt van een missie ontdekt Blutch dat Arabesk, zijn dierbare merrie die tijdens charges voor dood speelt, door een andere noordelijke eenheid is gevorderd. Uitzinnig van woede verwoest hij alles wat op zijn pad komt, met inbegrip van de officiersmess.

Uiteindelijk kan hij Chesterfield overtuigen samen zijn paard te gaan zoeken. Wat volgt is een gevaarlijke en hilarische roadmovie, waarin de gruwelen van de Burgeroorlog zichtbaar worden. Onderweg ontmoeten ze een oude vijand en zullen ze een paar keer nipt aan de dood ontsnappen…’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor november 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button