Nieuws

Nieuwe Strips voor Januari 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor januari 2022.

Jonathan 17 – De Weg naar Yeshe
Door Cosey
Le Lombard

nieuwe strips voor januari 2022

Deel 17 is het laatste album van de langlopende en spiritueel geïnspireerde reeks Jonathan

Door een brief komt Jonathan Yeshe op het spoor.

In een klooster, verloren in het hart van de Himalaya, wordt hij vergezeld door de ondeugende monnik Chamba. Terwijl de ‘bevrijders’ uit Peking de Tibetaanse identiteit trachten te vernietigen, vindt Jonathan na vele jaren, degene die een antwoord op zijn vragen zal geven.’

Urbanus 197 – Godzijdank Kattengejank
Door Linthout en Urbanus
Standaard Uitgeverij

‘Cesar en Eufrazie voeren een toneelstuk op over de ontstaansgeschiedenis van het Japanse gelukskatje of maneki neko, maar vergeten daardoor Urbanus’ verjaardag. Halsoverkop moeten ze op zoek naar een cadeau.

Urbanus ontdekt tegelijkertijd het gelukskatje dat al enkele albums op zijn nachtkastje staat en denkt dat het zijn cadeau is. Maar waarom telt het katje af? Zijn Urbanus’ dagen geteld? Om het zekere voor het onzekere te nemen, probeert Urbanus van het katje af te komen. Maar dat blijkt niet zo simpel.’

Lynx – Boek 2
Door Serge Perrotin en Alexandre Eremine
Silvester Strips

Dit is deel twee van de goed ontvangen ecologische science fiction reeks. (Lees onze review van Boek 1 in dit artikel)

Agenten Bor en Annet worden naar Sylezia2, een ijzige bosplaneet, gestuurd. De wereld is dunbevolkt en is het slachtoffer van een opeenvolging van ecologische rampen: smeltend ijs, gigantische bosbranden, verwoestende cyclonen, met de complete ontregeling van de fauna en flora als gevolg…

Deze rampen zouden te wijten zijn aan de intensieve exploitatie van Ardium, een broeikasgas dat de infraroodstraling die wordt uitgezonden door de zon van Sylezia2 tegenhoudt. De ecologische schade als gevolg van de opwarming van de planeet is des te alarmerender omdat Sylezia2 zojuist een dictatoriale regering heeft aangenomen die zich recentelijk heeft afgescheiden van de Federatie en haar milieuvoorschriften.

De Man in de Schaduw
Door Patrice Perna en Francisco Ruizge
Dark Dragon Books

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van Maurice Bavaud, de man die Hitler bijna vermoordde.

Berlijn, december 1955. We bevinden ons in de koude oorlog. Guntram Muller is journalist voor een van de grootste dagbladen, de Berliner Zeitung. Hij is geïnteresseerd in deze bijzondere man.

Want was Bavaud een gek van God, een eenzame moordenaar? Was hij een spion die handelde namens een geheime organisatie, was hij gemandateerd door de geallieerden of door iemand die dicht bij Hitler stond? Hoe kon hij de dictator zo dichtbij en herhaaldelijk benaderen? Waarom weigerde Zwitserland hem te helpen door hem in te ruilen voor een Duitse spion? Maar schijn komt zelden overeen met de werkelijkheid…’

Brian Bones 4 – DS29
Door Rodolphe en Georges van Linthout
Silvester Strips

Een geniale uitvinder ontwerpt een motor die loopt op bietensap, die zuinig is en ecologisch, en die net zo goed presteert als een benzinemotor! Een sublieme Citroën DS zal daar een demonstratie van geven.

De auto hoeft alleen nog maar naar Frankrijk vervoerd te worden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet iedereen is blij met deze revolutionaire motor, met name de lobby van de olie-industrie niet. Daarom wordt er een unieke man uitgekozen om de auto te begeleiden en ‘ongelukjes’ en andere sabotage te voorkomen: een zekere Brian Bones.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor januari 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button