Nieuws

Nieuwe Strips voor Februari 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor februari 2022.

Suske en Wiske 361 – De Grot van Gregorius
Door Willy Vandersteen, Luc Morjaeu en Peter van Gucht
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor februari 2022

In Suske en Wiske 361 maken Suske en Wiske een wandeling in een groot oerbos als ze op een uitgeputte jongen stuiten. De jongen wordt achtervolgd door een gangster.

‘Ze besluiten de vluchteling te helpen en kunnen zijn achtervolger afschudden maar raken daardoor hopeloos verdwaald in het woud. De jongeman belooft hen terug te brengen naar de bewoonde wereld en samen trekken ze verder. Maar gaandeweg ontdekken Suske en Wiske dat Marek iets voor hen verborgen houdt.

Ondertussen ondernemen Sidonia en Lambik een zoekactie met de politie. En ook daarbij gebeuren onverklaarbare zaken.’

Blackbeard 2 – Mijn Dood is Zoet
Door Jean-Yves Delitte
Glénat

‘In de maand december van het jaar 1721 schreeuwt een man zijn onschuld uit in de vochtigheid van de Londense gevangenissen van Marshalsea.

Hij beweert dat hij wel degelijk omging met de beruchte Edward Teach, beter bekend als Blackbeard, maar dat hun relatie niet was zoals men denkt. Hij was het slachtoffer en geen medeplichtige van een van de meest angstaanjagende piraten uit de geschiedenis. Maar vertelt hij de waarheid?’

Geschiedenis en mythe komen samen in dit tweede deel van dit maritieme epos van Jean-Yves Delitte.

Duke 6 – Het Spoor voorbij
Door Hermann en Yves H.
Le Lombard

In dit zesde deel blijven de lichamen zich opstapelen in Duke’s kielzog.

Als hij Peg wil redden moet hij honderdduizend dollar naar King brengen. Daarvoor moet hij een woestijn doorkruisen die bijna even meedogenloos is als zijn achtervolgers: de deserteurs van het leger die de buit in handen willen krijgen.’

De Rode Ridder 273 – De Duivelspenning
Door Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

In deel 273 ontmoeten Johan en Allis een vreemde snoeshaan die beweert een duivelspenning te bezitten, een muntstuk dat altijd naar z’n eigenaar terugkeert.

Het lijkt een zegen, maar in werkelijkheid is het een vloek. Wanneer de jongeman de duivelskunsten wil tonen, blijkt het lot hem gunstig gezind. De penning belandt bij Allis. Die is niet onder de indruk. Maar wanneer de snoeshaan de volgende ochtend dood gevonden wordt, heeft Johan alle reden om zich ernstig zorgen te maken.’

De Toren 1
Door Jan Kounen, Omar Ladgham en Mr Fab
Daedalus

De Toren is een driedelinge thriller die zich afspeelt in het Brussel van de jaren 2042.

Een bacterie heeft de hele bevolking weggevaagd. Er wonen nog 2.746 mensen op onze planeet, die leven in een reusachtige toren, beschermd tegen de dood door dubbel glas.

‘Binnen die minieme mensheid is er één elitegroepje dat zo nu en dan uit de toren mag: de jagers. Twee uur per week jagen ze op wild in de verlaten straten van Brussel, waar de natuur welig tiert. Een van de jagers is Aatami. Hij is kalm en moedig en laat niets merken van zijn ware bedoelingen: twee uur in de buitenwereld, dat smaakt naar meer..’

De Toren is het stripscenario debuut van de in het Frans werkende Nederlander Jan Kounen. (Jan Coenen). Kounen is onder andere bekend als regisseur van de nogal trippy verfilming van Blueberry, die best het bekijken waard is.

Bekijk onze review van het eerste deel van De Toren in dit artikel.

Naast bovenstaande titels komen er ook nog een aantal vertraagde titels uit ons overzicht van januari uit, waaronder Lynx 2 en Jonathan 17.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor februari 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button