Nieuws

Asterix en Obelix in de Komende Maanden

Wat staat er in de komende maanden op het programma voor Asterix en Obelix?

Asterix en obelix in de komende maanden

Allereerst verschijnt er deze maand een nieuw album van Idefix en de Onverzettelijken.

De titel van het tweede deel in de stripreeks over het hondje idefix en zijn vrienden is ‘De Romeinen bakken er niks van!’

Asterix en Obelix in de komende maanden

In dit album vind je 3 nieuwe complete stripverhalen geschreven door Hervé Benedetti, Michel Coulon, Simon Lecocq en Nicolas Robin, en getekend door Jean Bastide en Philippe Fenech.

De verhalen zitten vol humor en actie in de straten van Lutetia, waar ook regelmatig andere personages uit de Asterix-strips opduiken.

Ook deze maand verschijnt er een nieuwe game in de Asterix en Obelix XL reeks: Asterix & Obelix XXXL: The Ram from Hibernia.

De game is een actie adventure beat ‘em up. Je kan de game alleen of samen met twee tot vier spelers spelen.

Keratine, de dochter van het dappere opperhoofd Irishcoffix die in Hibernia (het huidige Ierland) woont, heeft onze Gallische helden om hulp gevraagd. De legendarische gouden ram van de clan is plotseling verdwenen.

Ga als Asterix of Obelix op zoek naar de verdwenen gouden ram, ontmoet nieuwe personages, reis door 6 verschillende nieuwe werelden en knok tegen hordes Romeinen.’

Het spel verschijnt voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc.

Op 15 februari 2023 verschijnt de nieuwe film van Asterix en Obelix: The Middle Kingdom in de Nederlandse bioscoop.

Asterix en Obelix The Middle Kingdom

Asterix en Obelix The Middle Kingdom speelt zich af in China. Voor de film is een nieuw verhaal geschreven. Het verhaal is niet gebaseerd op een van de bestaande albums.

’50 jaar voor Christus wordt de keizerin van China na een staatsgreep van de prins Deng Tsin Qin gevangen gehouden. Haar dochter, de prinses Sass-Yi, weet te ontsnappen en trekt naar Gallië waar ze Asterix en Obelix om hulp vraagt. Mede door middel van hun bovenmenselijke krachten en met dank aan een toverdrankje, pogen ze samen de keizerin te redden.’

Dit is de trailer van de film:

Dit is de Nederlandstalige trailer. Hier heet de film Asterix en Obelix in het Middenrijk.

Tegelijkertijd met de film komt er een ook een door Fabrice Tarrin geillustreerde versie van het verhaal uit in albumvorm. Het is een album met tekst en plaatjes en dus geen klassiek stripverhaal. Dit is de Franstalige cover van het album:

Houd onze website in de gaten voor meer Asterix en Obelix in de komende maanden.

Lees meer!
Back to top button