Robbedoes Expo in Saint Malo (Frankrijk)

0 Posted by - 14 juli 2018 - Nieuws

Ter gelegenheid van 80 jaar Robbedoes organiseert de striporganisatie Quai des Bulles samen met uitgeverij Dupuis deze zomer een grote Robbedoes expo.

Vanaf 1 juli  zullen in het prachtige kustplaatsje Saint Malo in Noord Frankrijk (Bretagne) allerlei activiteiten en festiviteiten worden gehouden waaronder een grote tentoonstelling rondom het stripfiguur.

In deze Robbedoes expo zal de hele geschiedenis van het stripverhaal rond Robbedoes en Kwabbernoot aan de orde komen. Er zal aandacht zijn voor alle tekenaars die in de afgelopen 80 jaar de helden uit Rommelgem hebben getekend. De bekendsten daarvan zijn natuurlijk Rob-Vel, André Franquin en Jijé. Maar er zal ook aandacht zijn voor de meer recente tekenaars en auteur als Yoann en Vehlmann en Tome en Janry.

Intussen is er deze week op het strand van Saint Malo al een reusachtige beeltenis van Robbedoes verschenen.

Mocht je nog een interessante en zonnige stripvakantiebestemming zoeken, dan kun je de website van het festival bekijken voor meer informatie. De evenementen rondom 80 jaar Robbedoes in Saint Malo lopen vanaf 1 juli tot en met 12 oktober 2018.

 

Lees meer!