Suske en Wiske Door 2: Boemerang | Vooruitblik

0 Posted by - 11 september 2018 - Nieuws

Op 7 november 2018 komt Suske en Wiske Door 2 uit. Het is het tweede stripalbum in de Suske en Wiske hommage reeks. Deze keer wordt het verhaal gemaakt door scenarist Conz en striptekenaar Steven Dupré.

Suske en Wiske Door 2

Net zoals in het eerste album Cromimi, dat gemaakt werd door Yann en Gerben Valkema, krijgen de auteurs de vrije hand van Standaard Uitgeverij om een geheel eigen versie van de avonturen van Suske en Wiske neer te zetten.

Het verhaal heeft de titel Boemerang meegekregen. Het zal niemand verbazen dat een bekende bijfiguur uit de reeks, de huis-aan-huis verkoper Theofiel Boemerang, een centrale rol heeft gekregen.  In een toekomstige alternatieve wereld heerst Boemerang als een commerciële Big Brother over de wereld. In het album proberen onze helden Suske en Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia hem te stoppen. In het album krijgen ze te maken met de oproerpolitie van Theofiel en een ziekte die als een epidemie van persoon tot persoon wordt overgedragen. Iedereen die de ziekte oploopt krijgt te maken met allerlei fantastische waanbeelden.

In april 2018 kregen de bezoekers van de Suske en Wiske Fandag al een eerste voorproefje van de tekenstijl van dit nieuwe album met twee onafgewerkte pagina’s in zwart/wit. Meteen valt op dat ook in dit album geëxperimenteerd wordt met de vormgeving en we weer een heel unieke versie van onze helden te zien gaan krijgen.

 Suske en Wiske Door 2  Suske en Wiske Door 2

twee fragmenten uit de previewpagina’s van de Suske en Wiske Fandag april 2018

Inmiddels is ook de cover van het album bekend. Die ziet er zo uit:

Suske en Wiske Boemerang

Standaard Uitgeverij toonde recent ook al een hele ingekleurde pagina van het nieuwe album in hun zomer/najaar brochure. Op deze pagina krijgen we al een eerste indruk van de inkleuring en de waanbeelden die te maken hebben met de epidemie die in het verhaal rondwaart. Dit is een fragment uit die pagina:

Suske en Wiske Door 2

Het album belooft weer een unieke hommage aan de Belgische striphelden te worden. We hopen dat ook het verhaal net zo’n goede indruk maakt als Cromimi een aantal maanden geleden. (lees hier onze recensie van dat album)

Suske en Wiske Door 2: Boemerang is op 7 november 2018 verkrijgbaar in de boekhandel.

(update 24 november 2018: inmiddels hebben we het album Suske en Wiske – Boemerang ook gelezen. Lees onze review hier.)

Lees Meer!