Nieuws

De Stripdagen en Heroes Dutch Comic Con 2019

Op 23 en 24 maart vindt in de Jaarbeurs Utrecht de nieuwe editie plaats van Heroes Dutch Comic Con 2019 samen met De Stripdagen. Wat is er dit weekend allemaal te doen?

Dutch Comic Con 2019

Langzaam maar zeker druppelen de programma onderdelen binnen. We zullen dit artikel nog updaten, maar op dit moment is het volgende al bekend:

Prijzenfestijn

Tijdens Heroes Dutch Comic Con 2019 worden zoals elk jaar de prijzen uitgereikt voor de beste stripalbums van het afgelopen jaar. (bekijk dit artikel voor de nominaties)

Albums van het Jaar 2018

Daarnaast wordt ook de belangrijkste stripprijs van Nederland, de Stripschapprijs 2019 uitgereikt. Dit jaar valt die eer te beurt aan Typex, die de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn verstripping van de biografie van Andy Warhol.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op zaterdag 23 maart vanaf 13:00 uur.

Stripmakers

Zoals ieder jaar zullen er weer vele stripmakers aanwezig zijn om hun stripalbums te signeren.

Eppo Stripblad heeft inmiddels al een aantal namen bekendgemaakt.  Zo zullen o.a. Eric Heuvel (January Jones), Romano Molenaar (Storm), Fred de Heij, Gerben Valkema (Elsje) en Kenny Rubenis (Dating for Geeks) aanwezig zijn.

Bij de stand van Het Stripschap vind je onder anderen Robert van der Kroft (Claire, Sjors en Sjimmie),  Ger Apeldoorn (De jaren Eppo) en Dennis Spaans.

Bij de stand van Donald Duck / Tina vind je o.a. Henrieke Goorhuis en Kees de Boer.

Via deze link vind je alle stripmakers en de dagen waarop ze aanwezig zijn.

Special Guests

Zoals gebruikelijk bij de Comic Cons zullen er ook een aantal bekende acteurs uit Science Fiction en Fantasy films en series aanwezig zijn, die tegen betaling, met je op de foto gaan. De meest bekende acteurs zijn dit jaar Tom Felton (uit Harry Potter), Shannen Doherty (Charmed, Beverly Hills 90210) en Jennifer Morrison (Once Upon A Time).

Als extra verrassing zal ook Stefanie Joosten aanwezig zijn. Dit Roermondse model werd bekend als het personage Quiet uit de game Metal Gear Solid V.

Activiteiten

Naast bovenstaande onderdelen, zal er op De Stripdagen en Heroes Dutch Comic Con 2019 ook weer een groot aantal gerelateerde activiteiten plaatsvinden. Denk dan een Games, een grote strip en comic beurs met veel stands en uiteraard een cosplay wedstrijd. Bekijk hier een plattegrond met alle stands.

Voor de kids is er een stand met de avotuurlijke muis Geronimo Stilton. Ook de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon is aanwezig.

Meer informatie vind je op de pagina van het evenement.

 

Lees meer!
Back to top button