Achtergrond

Blake en Mortimer 26 | Vooruitblik

In november 2019 komt het nieuwe stripverhaal van Blake en Mortimer uit. Het is het tweede deel van De Vallei der Onsterfelijken. Wat weten we allemaal al over de nieuwe Blake en Mortimer 26 ?

update 06.10.2019: toevoeging van de Nederlandse Cover en publicatiedatum

Blake en Mortimer 26

De titel en de auteurs

Blake en Mortimer 26 is het vervolg op De Vallei der Onsterfelijken deel 1 uit 2018 en zal dus in het Nederlands De Vallei der Onsterfelijken deel 2 heten. De ondertitel is De Duizendste Arm van de Mekong. Het album wordt net als deel 1 geschreven door de Belgische scenarist Yves en getekend door twee Nederlandse tekenaars Teun Berserik en Peter van Dongen.

Verschijningsdatum en cover

Vanaf 10 juli 2019 verschijnt het verhaal in voorpublicatie in het Franse blad Ouest France en vanaf 3 juli 2019 in het Belgische Moustique. Bij het eerste deel van de voorpublicatie kondigde Ouest France ook meteen de Franse verschijningsdatum van het album aan: 22 november 2019.

Op meerdere websites, waaronder Izneo.com, wordt het album al aangekondigd. Izneo geeft aan dat het album 56 pagina’s zal tellen en toont ook de Franstalige cover:

Blake en Mortimer 26

De website ActuaBD.com laat in een artikel over het nieuwe album ook nog twee andere covers zien, waaronder onderstaande cover met Olrik. De cover verscheen eerder al op het fanforum van centaurclub.com. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk welke cover nu voor welke editie van het album wordt gebruikt.

De Engelse uitgever Cinebook kondigt de Engelse versie van het album, The Valley of the Immortals part 2, aan voor eind december 2019 en toont daarbij de volgende voorkant van de softcover editie:

 

Ook de verschijningsdatum en cover van de Nederlandse versie van Blake en Mortimer 26 is imiddels bekend. Evenals de Franse versie, verschijnt die op 22 november 2019.

Er zijn drie edities aangekondigd: een softcover, een bibliofiele en luxe editie.

Dit is de cover van de Nederlandse softcover editie:

De bibliofiele uitgave van het album zal met onderstaande cover verschijnen:

 

Het Verhaal

Het verhaal van Blake en Mortimer 26 zal verdergaan, waar het eindigde in De Vallei der Onsterfelijken 1. Tegen het einde van dit deel werd – Spoiler alert! – professor Mortimer ontvoerd en bleek aartsvijand Olrik een dubbelrol te hebben gespeeld.

In deel 2 zien we Mortimer terug in het kamp van warlord Xi Li en ziet daar zijn zwaargewonde vriend Nasir terug. De professor blijkt ontvoerd te zijn met het doel om het artefact terug te vinden, waaruit de opvolgrechten van Xi-Li zouden moeten blijken, maar ook om het rode gevechtsvliegtuig van Olrik te repareren. Intussen probeert Blake om zijn vriend weer terug te vinden.

Preview van het tekenwerk

In de afgelopen maanden doken op verschillende plekken op het internet al schetsen en storyboards op, maar ook al volledig uitgewerkte platen.

Zo plaatste Yves Schlirf van Dargaud, de volgende uitgewerkte plaat op Twitter:

Op 11 juli plaatste hij ook de laatste geinkte pagina van het album, dat zojuist was afgewerkt door Teun Berserik:

In mei 2019 plaatste de website stripspeciaalzaak.be een fraaie schets, die gebruikt gaat worden voor de cover van een van bibliofiele albumeditie:

Blake en Mortimer 26

update 14/12/2019:  Intussen is het album verschenen. Lees onze review hier.

Lees meer!
Back to top button