Nieuws

Blake en Mortimer 27 | Vooruitblik

Eind 2020 verschijnt Blake en Mortimer 27. Wat is er al bekend over het nieuwe album in de reeks?

Blake en Mortimer 27

[update 5 december 2020: intussen is het album verschenen, lees onze review in dit artikel]

 

De titel en de makers van het nieuwe album

Deel 27 in de reeks wordt een vervolg op album  22, De Septimus-Golf. Dat album werd geschreven door Jean Dufaux. Hij zal ook het scenario voor dit album schrijven.

Ook dit keer wordt het album getekend door een duo, Christian Cailleaux en Étienne Schréder. Christian Cailleux is een nieuwkomer voor de reeks, maar Étienne Schréder verzorgde al het inktwerk voor Blake en Mortimer deel 20, 22 en 23.

In het Frans is de titel van deel 27: Le Cri du Moloch.

In het Nederlands wordt dat: De Schreeuw van de Moloch.

Het album zal verschijnen op 25 november 2020.

 

Het verhaal

De inhoud van het verhaal is als volgt:

In deel 27, De Septimus-golf werd de dreiging van het buitenaardse toestel ‘Orpheus’ afgewend door het heldhaftige offer van kolonel Olrik. Sindsdien is hij opgesloten in een psychiatrische inrichting.

Terwijl Mortimer zijn oude vijand weer bij zijn verstand probeert te brengen, ontdekt hij dat er nog een Orpheus bestaat. Aan boord van een vrachtschip dat is omgebouwd tot een geheim laboratorium, ontdekt Mortimer de vreemde piloot van dit buitenaards tuig. Het is een mensachtige alien, die door de wetenschappers ‘Moloch’ wordt genoemd, naar de Bijbelse afgod.

Maar de reacties van deze Moloch en de hiërogliefen die hij achterlaat, doen het ergste vrezen. De Britse hoofdstad is alweer in gevaar. Tenzij Olrik de boel opnieuw redt…

 

 

De cover van het album

Op 12 juli 2020 toonden verschillende media, waaronder stripspeciaalzaak.be en twittergebruiker @pifpafpoummagbd de cover van Le Cri du Moloch. Op de cover zien we Olrik in een soort van superheldenpose op de voorgrond. Op de achtergrond komen Blake en Mortimer naar hem toe rennen.

Blake en Mortimer 27

Intussen is op de Italiaanse site van Amazon ook de cover van de Franse bibliofiele editie van het album opgedoken. Deze cover ziet er zo uit:

Yves Schlirf van Dargaud twitterde de zwart-wit versie van deze cover:

De covers van de Nederlandstalige versies zien er zo uit:

De softcover editie (56 pagina’s)

De Schreeuw van de Moloch

De luxe editie (hardcover, 56 pagina’s)

De Schreeuw van de Moloch

 

De bibliofiele editie (hardcover, 64 pagina’s)

Begin december 2020 komt er ook een Nederlandse integrale hardcover uit van het tweeluik dat bestaat uit deel 22 De Septimus Golf en deel 27 De Schreeuw van de Moloch. Beide delen worden aangevuld met schetsen en extra pagina’s. Dit is de cover:

 

Fragmenten uit het nieuwe album

In een tweet van begin april toonde Yves Schlirf van Dargaud al hoe hun Blake en Mortimer eruit zullen zien:

 

 

Een andere medewerker van Dargaud, Ryun Reuchamps liet op Twitter onlangs een aantal andere fragmenten zien, waaronder schetsen een geinkt plaatje en een gedeelte van de inkleuring door Laurence Croix:

 

De aan Blake en Mortimer gewijde Franse website Centaurclub.com heeft inmiddels de eerste ingekleurde pagina van het album gepubliceerd:

De eerste pagina uit het nieuwe album kan op deze webpagina in meer detail worden bekeken.

update 5 december 2020: intussen is het album verschenen, lees onze review in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button