NieuwsUitgelicht

Suske en Wiske in 2021 | Vooruitblik

De Fluitende Olifant, De Kronieken van Amoras 8 en veel korte verhalen. Wat staat er allemaal op het programma voor Suske en Wiske in 2021?

Suske en Wiske in 2021

[update 1 november 2021: cover van De Kronieken van Amoras 9 en Suske en Wiske 360 toegevoegd]

Dit is wat we op dit moment al weten over de te verschijnen albums van Standaard Uitgeverij in 2021:

De Reguliere stripreeks van Suske en Wiske in 2021

Natuurlijk komen er ook in 2021 weer een aantal delen uit in de reguliere hoofdreeks.

We beginnen op 10 februari met Suske en Wiske 365 – De Fluitende Olifant.

Dit is de cover en backcover van het album:

Suske en Wiske in 2021

In Suske en Wiske 356 wil professor Barabas onze vrienden trakteren op een ticket voor de eerste treinrit in België. Zijn over-over-overgrootmoeder Miranda was één van de machinisten.

In het verleden aangekomen, moeten ze een aanslag op de trein voorkomen. Maar als dat niet lukt, wordt professor Barabas misschien nooit geboren..

Dit is een kleine preview van een van de pagina’s:

Op 6 april 2021 verschijnt vervolgens Suske en Wiske 357 – De Zalige Ziener.

Dit is de cover van het album:

De Zalige Ziener

De uitgever geeft de volgende samenvatting van het verhaal:

‘Lambik krijgt van een oude waarzegster een amulet met voorspellende gaven in handen. De amulet maakt hem gevierd en beroemd maar ook steeds ongelukkiger. De toekomst die hij voor sommige mensen voorspelt, is helemaal niet zo rooskleurig. Hij wil weer af van zijn gave maar ondervindt al snel dat dat alleen mogelijk is door de amulet terug te brengen naar zijn oorspronkelijke eigenaar, de Indische godheid Garamasala. Helaas wordt hij achternagezeten door een collegawaarzegster die de amulet voor zichzelf wil. Als ze daarin slaagt, zal Lambik sterven…’

Intussen is het album verschenen. Bekijk onze review in dit artikel.

Op 1 juni 2021 verschijnt daarna Suske en Wiske 358 – De Drakenprinter

Dit is de coverafbeeldingen van het album:

De samenvatting van dit verhaal is als volgt:

‘Op een dag krijgt Lambik telefoon van een onbekende die ermee dreigt de stripreeks Suske en Wiske stop te zetten als ze Jerom niet onder controle kunnen houden. Jerom grijpt namelijk steeds vaker in met zijn geweldige spierkracht zodat de avonturen veel te snel aflopen. Barabas onderwerpt Jerom aan een uitgebreid onderzoek en ontdekt dat hij onderdrukte angsten heeft en pas opnieuw normaal zal kunnen functioneren als hij die angsten overwint. Hiervoor gebruikt de prof een zeer bijzondere methode. Hij vertaalt de angst van Jerom naar een wezen van vlees en bloed. Maar eenmaal het monster los is, blijkt Lambik een ongelofelijke stommiteit te hebben begaan, en onze vrienden verkeren in groot gevaar.’

Op 31 augustus 2021 verschijnt ook nog Suske en Wiske 359 – De Naamloze Negen:

‘Nadat er ingebroken wordt in het laboratorium van de professor en deze daarbij ernstig gewond raakt, worden Suske en Wiske benaderd door een onbekende man. Hij vraagt hen de naamloze negen bij elkaar te roepen zodat deze de aarde kunnen redden. Maar onze vrienden mislukken in hun opdracht en de naamlozen worden ontvoerd en meegenomen naar een ruimtestation. Daar ontvouwt de dader zijn duivelse plannen die aansturen op de snelle vernietiging van onze planeet. Taak is nu de naamlozen uit de klauwen van die nietsontziende schurk te halen en de Aarde te redden.’

Dit is de cover van De Naamloze Negen:

Suske en Wiske 359 De Naamloze Negen

Op het Twitteraccount van Stripland verscheen al eerder een preview van de voor- en achterkant van het album:

Tenslotte verschijnt op 23 november 2021 Suske en Wiske 360 – De Drijvende Dokters:

‘Sidonia gaat mee als vrijwilliger met Mercy Ships, de liefdadigheidsorganisatie die medische hulp levert in Afrika. Maar wat een plezierige tocht moest worden op het grootste ziekenhuisschip ter wereld, wordt al snel een nachtmerrie wanneer een saboteur aan boord blijkt te zijn. Als Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden. Blijkt dat iemand niet wil dat de Global Mercy Afrika bereikt. Wanneer het schip dan toch besluit door te varen naar Buranda, dreigt hun tegenstander ermee het ziekenhuisschip te doen zinken, wat eindigt in een zenuwslopende race tegen de klok.’

Dit is de cover van het album:

De Kronieken van Amoras

Op 11 mei 2021 verschijnt deel 8 in de reeks De Kronieken van Amoras. De titel is Avontuur in Piscine-Les-Bains.

Dit is de cover van het album:

Het verhaal grijpt terug op een gebeurtenis die we al eerder in Amoras hebben gezien:

‘Krimson kon z’n misdaadimperium uit de grond stampen dankzij de onmetelijke schat die hij als jongeling in een trein in een geheime tunnel in Piscine-les-Bains vond. Professor Barabas gelooft dat de geschiedenis anders zal verlopen als Krimson die schat niet vindt. Dus stuurt hij onze vrienden naar het Franse dorpje, kort na de Tweede Wereldoorlog, om de trein met de Duitse oorlogsbuit te doen verdwijnen. Het lijkt een makkie. Tot ze ter plaatse komen en er van een trein geen sprake is.’

Dit zijn wat eerste schetsen uit het nieuwe album:

Op 23 november 2021 verschijnt De Kronieken van Amoras deel 9: De zaak Sus Antigoon deel 1:

‘Aan de oevers van de Schelde fantaseren Suske en Wiske over Sus Antigoon die er lang geleden op weg naar de Grote Oceaan met de Antverpia passeerde. Wanneer het tijd wordt om naar huis te gaan, hebben ze motorpech. Ze krijgen een lift, maar belanden na een klapband in het water en ontsnappen op het nippertje aan de dood. De droombeelden die ze eerder die dag hadden, duiken weer op. Zullen we eindelijk te weten komen naar wat Sus Antigoon op zoek ging, waarom hij zoveel dronk en hoe het kwam dat hij en z’n mannen op een onbewoond eiland schipbreuk leden?’

Dit is de cover van het album:

Suske en Wiske Hommage albums

De Vroemvroem-club

Op 3 november 2021 verschijnt er ook een nieuw hommage album, dat De Vroemvroem-club gaat heten. Het is na Cromimi het tweede album voor het duo Yann en Gerben Valkema.

De Vroemvroem-club

De inhoud van het album is als volgt:

Een geheimzinnige vogel vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer tante Sidonia een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op Sidonia lijkt. Het is de ontvoerde kleindochter van een Texaanse miljardair. Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en… rotte eieren!

Dit is een eerste strook uit het hommage album:

Op de website van De Fameuze Fanclub zijn nog veel meer schetsen en afbeeldingen uit het album te vinden.

Update: Het album is intussen verschenen. Lees onze review hier.

Suske en Wiske in het Kort

Suske en Wiske in het Kort is een reeks met heruitgaven van kortere Suske en Wiske strips die ooit buiten de reguliere reeks zijn verschenen. Het gaat dan om commerciële uitgaven of uitgaven in het kader van een speciaal evenement of gemaakt voor een bepaalde instantie. De reeks is gestart in 2019 en kent intussen al 20 delen. Dit jaar verschijnen er wederom 10 nieuwe delen.

Suske en Wiske in het Kort nummer 21, 22 en 23 staan gepland voor de maand maart 2021. Het gaat om de albums De Beestige Brug, Pezige Peekah en De Galapagosgasten.

Suske en Wiske in 2021

Suske en Wiske in het Kort nummers 24, 25 en 26 staan gepland voor juni 2021. Het gaat dan om de titels De Primitieve Paljassen, Sinjeur Stekkepoot en Tante Biotica.

Suske en Wiske in het Kort nummers 27, 28, 29 en 30 staan gepland voor oktober 2021. De bijbehorende albumtitels zijn De Toetercup, De Tragische Tante, Het Vervloekte Venster en De Werken van Lambik.

De website SuskeenWiske.ophetwww.net heeft op deze pagina een mooi overzicht gemaakt van alle beschikbare titels in deze reeks inclusief links naar de inhoud van de verhalen.

Overige uitgaven

Ook in 2021 staan er weer albums op het programma voor Suske en Wiske Junior, de reeks voor de wat jongere fan. De delen zijn getekend door Charel Cambré op scenario van Kim Duchateau.

Suske en Wiske Junior 4 – Een Appeltje voor de Dorst zal verschijnen op 9 februari 2021.

Suske en Wiske Junior 5 – Het Boemerang Effect zal verschijnen op 1 juni 2021.

Het Blije Bijenteam

Eind mei 2021 verschijnt een speciale uitgave voor De Week van de Bij van de Vlaamse Overheid. Het gaat om een kort verhaal van 8 pagina’s dat de aandacht wil richten op het belang en behoud van bijen in de natuur.

Meer informatie over dit album vind je op deze website.

Zodra we meer beeldmateriaal en informatie hebben over andere uitgaven in 2021 zullen we dit artikel updaten.

Lees meer!
Back to top button