Nieuws

Nieuwe Strips voor Maart 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor maart 2021.

Na de wat rustigere maanden januari en februari, komen er deze maand flink wat nieuwe strips uit, waaronder ook een paar echte toppers.

Tom Poes en de Tijdverdrijver
Door Marten Toonder, Tim Artz en Ruud Straatman
Uitgeverij Cliché

Nieuwe Strips voor maart 2021

Deze maand komt een er splinternieuw verhaal uit in de reeks ballonstrips over Tom Poes en heer Bommel. Het verhaal werd al in 1983 geschreven en geschetst door Ruud Straatman, maar werd nooit uitgewerkt. Uitgeverij Cliché heeft in overleg met De Toondercompagnie het verhaal verder laten uitwerken door de jonge tekenaar Tim Artz, zodat het nu, 38 jaar later, alsnog kan verschijnen.

Bekijk onze review van het album in dit artikel.

 

Robbedoes Door.. 17 – Pacific Palace
Door Christian Durieux
Dupuis

In het 17e hommage album werkt de Belgische auteur Christian Durieux een Robbedoes verhaal uit.

Robbedoes en Kwabbernoot werken als piccolo in het Pacific Hotel. Op een dag zoekt dictator op de vlucht, Iliex Korda, toevlucht tot het hotel. Samen met zijn lijfwacht, vrouw en dochter Elena wachten ze hun lot af.

De dictator in het verhaal is geinspireerd op de Romeense dictator Ceaucescu en het hotel is geïnspireerd door het legandarische Metropole Hotel in Brussel.

Lees onze review van het album in dit artikel.

 

Rommelgem 2 – Patient A
Door David Etien en BeKa
Dupuis

Naast Pacific Palace verschijnt er met Rommelgem deel 2 deze maand nog een andere Robbedoes spin-off.

In deel 1 zagen we dat De Graaf van Rommelgem begin jaren ’40 van de vorige eeuw verliefd wordt op Claire McKenzie. Beiden werken ze in Engeland aan de ontcijfering van het Enigma coderingsapparaat.

Als Rommelgem een gecodeerd bericht ontvangt dat twee van zijn vrienden worden gedwongen om voor de Nazi’s te werken, vertrekken ze op een levensgevaarlijke missie naar Berlijn.

 

De Rode Ridder 269 – Kilyon
Door Willy Vandersteen, Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

Mordred schakelt de huurmoordenaar Kilyon in om van Allis af te raken. Hij maakt de man wijs dat Allis een heksenkind is dat in opdracht van de Duivel handelt. Maar de moordenaar is een oude bekende van de Rode Ridder. Wanneer Kilyon tegenover Johan en Allis komt te staan,  zet hij alles op alles om het duivelsjong uit de weg te ruimen.

 

Brian Bones Privédetective 3 – Corvette 57
Door Rodolphe en George van Linthout
Silvester Strips

Brian Bones is inspecteur bij een autoverzekeringsmaatschappij.

Het is mei 1959. Als een eigenaar van een Corvette 57 beweert dat zijn auto is gestolen door UFO’s, gaat Brian op onderzoek uit. Hij belandt in de wereld van complottheorieen, UFO-jagers en Area 51.  Is het een echte verdwijning of verzekeringsfraude? En wat heeft die journaliste er mee te maken?

update 22 maart 2021: de verschijning van dit album verschuift naar April

 

Europa 1 – De Maan van IJs.
Door Rodolphe, Leo en Janjetov
Silvester Strips

Rodolphe is ook medescenarist van de nieuwe science fiction reeks Europa. Na hun successen rond de werelden van Aldebaran en recent nog de Centaurus reeks, werken ze nu opnieuw samen met Janjetov voor deze nieuwe 5-delige serie.

‘Europa, de vierde maan van de planeet Jupiter, is een vreemd hemellichaam, helemaal bedekt met een laag ijs waaronder zich een vloeibare oceaan bevindt. Daar ligt een kleine wetenschappelijke basis waar deze binnenzee wordt bestudeerd. Men vermoedt dat er leven is. Maar op deze basis gebeuren uiterst ongewone dingen en men stuurt vanaf de Aarde een expeditie naar Europa om te onderzoeken wat er aan de hand is.’

update 22 maart 2021: de verschijning van dit album verschuift naar April

 

De Tamboer van Borodino
Door Simon Spruyt
Le Lombard

De Belgische stripauteur Simon Spruyt komt deze maand met zijn veelbelovende nieuwe graphic novel De Tamboer van Borodino.

Een engelachtige Franse tamboer marcheert samen met het leger van Napoleon naar Moskou. Hij zal zijn vaderland nooit weerzien. 48 jaar later worstelt een oude Rus nog steeds met zijn eigen rol in het verhaal..

 

Urbanus 193 – De Blussers van Tollembeek
Door Urbanus en Willy Linthout
Standaard Uitgeverij

Urbanus vindt eindelijk de job van zijn leven: brandweerman! Maar niet om hulpeloze poesjes uit een boom te redden of omdat hij mensen wil helpen. Urbanus wil het hart veroveren van een meisje! Want elk meisje staat in vuur en vlam, voor een heldhaftige brandweerman!

 

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor maart 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button