Nieuws

Nieuwe Strips voor Juli 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor juli 2021.

Omdat het deze maand relatief wat rustiger is qua nieuwe uitgaven, zetten we deze keer een aantal nieuwe Nederlandse uitgaven in het zonnetje.

Elsje 11 – Viraal
Door Hercules en Valkema
Uitgeverij L

Nieuwe strips voor juli 2021

Onlangs werd bekend dat Gerben Valkema een tweede Suske en Wiske hommage gaat maken, De Vroemvroem-club. Hij gaat natuurlijk ook gewoon verder met zijn successerie Elsje, die geschreven wordt door Eric Hercules.

In dit 11e deel van de tweede reek is de rebelse Elsje nog steeds scherp en stekelig, maar ook schattig en aaibaar. In dit album merkt ze dat de natuur wat in de war is, maakt ze korte uitstapjes naar de Bataafse Republiek en de Oertijd, beleeft avonturen in het Amazone regenwoud, heeft een viraal vakantiebaantje op Texel en is gebarentolk voor de minister-president.

9 Tails – 1. De Kronieken van de Rode Sphynx
Door Jeroen Ooms en Leon Verhoeven, Romano Molenaar e.a.
Reboot Comics

nieuwe strips voor juli 2021

De net opgerichte uitgeverij Reboot Comics brengt met 9 Tails een comic uit met in de hoofdrol een Nederlandse superheldin, De Rode Sphynx. De verhalen worden geschreven door Leon Verhoeven. De eerste verhalen in deze uitgave worden getekend door o.a. Romano Molenaar en Ralf Verhoeven.

De Rode Sphynx is de eerste Nederlandse superheldin. Ze bestaat sinds 50 voor Christus en heeft negen levens. Dankzij deze levens kan ze meer risico nemen bij het bestrijden van het kwaad. Door haar vele trainingen en gadgets is de Rode Sphynx de ultieme vechtster. Maar bij het bereiken van haar negende leven, moet ze op zoek naar een waardig opvolger.

De omschrijving doet ons tot nu toe nog niet echt denken aan windmolens, klompen en spruitjes, maar we zijn nieuwsgierig naar het resultaat.

De Tweelingparadox
Door Marcel Ruijters
Sherpa

De Tweelingparadox is de opvolger van het album Eeuwig 1913.

Pola Kazoni is nu propagandaschrijfster voor het Communistische regime dat de macht heeft overgenomen nadat het Vasteland is ondergelopen en weer ingedijkt. Ze worstelt met haar tweede roman en drinkt te veel wijn, zich niet bewust van snode complotten die de poorten naar parallelle werelden zullen openen. De natuur was al dol, maar in de chaos die volgt zal Pola ineens een tweelingzus krijgen.

Saidjah en Adinda
Door Multatuli en Dick Matena
De Arbeiderspers

Eind 2020 konden we al de Graphic Novel bewerking van Max Havelaar lezen, die werd getekend door Eric Heuvel. Nu tekent Dick Matena een van de centrale verhalen uit datzelfde boek, Saidjah en Adinda.

‘Saïdjahs vader had een buffel, waarmede hij zijn veld bewerkte.’ Zo begint een van de beroemdste verhalen uit de Nederlandse literatuur, op zichzelf weer een fragment uit de roman Max Havelaar van Multatuli over twee jonge geliefden in de dessa, die slachtoffer worden van de ontluisterende praktijken van het Nederlands koloniaal bewind in voormalig Nederlands-Indië. De droevige geschiedenis van Saïdjah en Adinda, een op zichzelf staand verhaal binnen Max Havelaar, stelt het misbruik door de kolonisator aan de kaak.

update 26 juli 2021: de verschijningsdatum van het album is verschoven naar eind augustus 2021

Trigie Integraal – Hardcover 3
Door Michael Butterworth en Don Lawrence
Uitgeverij L

Niet echt Nederlands natuurlijk, dit derde deel van de Trigie integrale. Maar Don Lawrence is door zijn samenwerking met Martin Lodewijk voor Storm en alle publicaties in Eppo hier natuurlijk ongelooflijk populair. Uitgeverij L heeft voor deze integrale reeks de Trigie verhalen zoveel mogelijk opnieuw ingescand vanaf de originele schilderijen en dia’s. Daarnaast voegt het een nieuw uitgebreid dossier toe over het ontstaan van de verhalen.

In dit derde deel vind je de verhalen: Het Purperen Licht, De Zonen van de Keizer, De Fatale Wijn, De Verboden Stad, De Onzichtbare Veroordeelde en De Formule van Perik.

Allan Mac Bride – deel 3 en 4
Door Patrick Dumas en Jean-Yves Brouard
Silvester
Strips

Helemaal niet uit Nederland komen tenslotte het derde en vierde deel uit de reeks Allan Macbride. In een eerdere recensie van deel 1 en 2 waren we al enthousiast over deze avonturenstrip in de Klare Lijn. Deel 3 en 4 vormen de afsluitende delen van het eerste verhaal.

Na zijn bezoek aan de Verenigde Staten gaat archeoloog Allan Mac Bride in de Stille Zuidzee op zoek naar een mysterieus eiland. Als passagier vaart hij mee aan boord van de driemaster “Oiseau des Îles”. Er volgt een zoektocht vol verrassingen en onthullingen.

update 31 juli 2021: De twee softcover albums verschijnen iets later in het begin van augustus

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor juli 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button