NieuwsUitgelicht

Blake en Mortimer 28 | Vooruitblik

Eind 2021 verschijnt Blake en Mortimer 28. Wat is er al bekend over het nieuwe album in de reeks?

Blake en Mortimer 28

update 26 september 2021: Franse Cover toegevoegd, releasedatum, details over het scenario en enkele nieuwe afbeeldingen.

De titel en de makers van het nieuwe album

Blake en Mortimer 28 wordt na De Vallei der Onsterfelijken deel 1 en deel 2 het derde album van het Nederlandse tekenduo Peter van Dongen en Teun Berserik. Het album wordt deze keer geschreven door Jean van Hamme.

De titel van het album is De Laatste Zwaardvis en het verhaal bouwt, zoals wel duidelijk wordt uit de titel, voort op de gebeurtenissen uit het eerste verhaal uit de reeks, Het Geheim van De Zwaardvis. In het Frans heet het verhaal Le Dernier Espadon.

De Franse versie van het album verschijnt op 19 november 2021. De Nederlandse versie verschijnt op 24 november 2021.

Het verhaal

Uitgeverij Dargaud heeft onlangs de volgende omschrijving van het verhaal gepubliceerd:

Op een weg in Engeland rijdt een auto richting Hasley Military Airport. In de auto zit majoor Rupert Humbletweed, die is belast met een geheime missie voor de Britse regering.

In de Centaur Club in Londen dineert kapitein Francis Blake samen met zijn vriend, professor Philip Mortimer. Hij krijgt een missie van het grootste belang. Hij moet naar Pakistan afreizen om de activeringscode te wijzigen van de Zwaardvis, die in de basis van Makran staat opgeslagen, zodat deze naar Scaw-Fell in Engeland kunnen worden overgebracht.

Kapitein Blake, die net de leiding van MI5 heeft overgenomen moet dan naar Ulster vertrekken. Volgens een van de agenten van MI5 bereidt de IRA een groot complot tegen Engeland voor..

Het scenario voor dit nieuwe album is gebaseerd op een historisch feit uit de Tweede Wereldoorlog met de naam ‘Operatie Arthur’. De IRA had een bondgenootschap gesloten met de Duitsers om de Engelsen psychologisch te destabiliseren door Buckingham Palace op te blazen.

De Cover van het album

Dit is de cover van de Franstalige versie van het album.

Ook heeft Peter van Dongen op zijn Instagram account een foto gedeeld met de nog in te kleuren versie van de cover van de bibliofiele uitgave van het album. De Franse website centaurclub.com, die gewijd is aan de albums van Blake en Mortimer plaatste deze tekening op zijn Twitter account:

Fragmenten uit het nieuwe album

Er zijn intussen al veel fragmenten en pagina’s uit het nieuwe album op internet verschenen.

Ter gelegenheid van de voorpublicatie van het verhaal in Le Figaro plaatste de krant de eerste sfeervolle pagina van het album op zijn website. Hieronder de eerste twee plaatjes, de rest van de pagina is op de site van Le Figaro te bekijken.

Uitgeverij Dargaud plaatste recent een ingekleurd plaatje op zijn Twitter account inclusief de aankondiging van de verschijningsdatum van de Franse versie van het album.

Yves Schlirf van de uitgeverij had overigens al in november 2021 de volledig geïnkte pagina met bovenstaand plaatje op zijn Twitter account geplaatst:

Inmiddels is het album verschenen. Lees onze review in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button