Nieuws

Nieuwe Strips voor Oktober 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? De nieuwe Asterix, Roodbaard,…

We maken een keuze uit de nieuwe strips voor oktober 2021.

De Nieuwe Avonturen van Roodbaard 2 – Sea Dogs
Door Kraehn en Carloni
Dargaud

Nieuwe strips voor oktober 2021

In dit tweede deel van de opnieuw gestarte reeks wordt Roodbaard opgejaagd door oude en nieuwe vijanden.

‘Gevangengenomen door het Spook, opgejaagd door de Spanjaarden en verraden door de Engelsen, lijken Roodbaard, Erik, Baba en Driepoot in dit nieuwe deel in de problemen te zitten. Terwijl een onverwachte bondgenoot opduikt om hen te helpen, bereiden alle spelers zich voor om Roodbaard en zijn familie te verpletteren…’

De Kronieken van Roodhaar 6 – Het Jaar van de Tweeling
Door Robbert Damen en Romano Molenaar
Uitgeverij L

In dit zesde deel wordt de schrijverspen overgenomen door Robbert Damen, die ook bekend is van de Guardian reeks.

Roodhaar wordt in dit album gevangen genomen door een mysterieuze tweeling die zeer bedreven is in tal van krijgskunsten. Roodhaar is heel belangrijk voor hen want zij is de spil in een onmogelijke opdracht die ze mogelijk met de dood zal bekopen.

Lees onze review van dit album in dit artikel.

Lucky Luke Hommage – Lekker Smeuig
Door Ralf Konig
Lucky Comics

De Duitse stripauteur Ralf König neemt in dit nieuwe hommage Lucky Luke onder de loupe. König staat vooral bekend om zijn komische strips, waarin de diversiteit van de hoofdpersonen centraal staat. Komen we er dan eindelijk achter waarom de beroemde cowboy ‘so lonesome’ is en zo ‘far from home’?

De inhoud van het verhaal: ‘Lucky Luke geniet van een welverdiende vakantie. Hij gaat melkkoeien hoeden – hij is en blijft een cowboy – ver van de desperado’s, en ontdekt de smaak van chocolade. Maar door de handtekeningenjagers, het stamhoofd van de Chicorei en twee cowboys, die wel van een robbertje vechten houden, denkt hij bijna met weemoed terug aan de Daltons…’

De Kennedy Files 3 – Held tegen Wil en Dank
Door Erik Varekamp en Mick Peet
Scratch Books

Erik Varekamp licht op zijn webpagina een tipje van de sluier op over de inhoud van dit derde deel van de Kennedy Files, dat de jaren 1940 tot en met 1943 beslaat:

In april 1943 wordt John F. Kennedy naar de Pacific gestuurd, onderweg wordt zijn troepentransportschip aangevallen door de Japanners…’

Suske en Wiske Junior 6 – In Het Hol van de Beer
Door Charel Cambré en Kim Duchateau
Standaard Uitgeverij

Onlangs werd bekend dat deze nieuwe Suske en Wiske reeks een stripschappenning voor het beste jeugdalbum van 2020 heeft gewonnen.

In dit nieuwe zesde deel wachten ons weer talloze nieuwe grappen voor de jongere lezers van het duo Charel Cambré en Kim Duchateau.

Haas 7 – Ontspoord
Door Rob van Bavel en Fred de Heij
Uitgeverij L

Een nieuw album van de verzetsgroep Haas, die zich in de Tweede Wereldoorlog op gewelddadige manier verzet tegen de Duitse bezetter.

‘De verzetsgroep beraamt een overval op een treintransport om een aantal stakingsleiders te bevrijden. Maar de zaken worden ingewikkeld als een andere verzetsgroep op het moment van de overval verschijnt met een compleet ander plan.’

Asterix 39 – Asterix en de Griffioen
Door Ferri en Conrad
Albert René

De grootste release is deze maand ongetwijfeld het 39e album van Asterix. In dit album gaan onze Gallische helden weer op reis in het spoor van een vreemd creatuur, de Griffioen.

Lees meer over het album in ons preview artikel.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor oktober 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button