Nieuws

Nieuwe Strips voor April 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor april 2022.

Metro 2033 deel 2 Masker der Duisternis
Door Dmitry Glukhovsky en Peter Nuyten
Arboris

Nieuwe Strips voor april 2022

Na het goed ontvangen eerste deel verschijnt, na wat vertraging, in april dan toch Metro 2033 deel 2 – Masker der Duisternis.

‘In Metro 2033 deel 2 is Artjom samen met Michaela en Mikhail op weg naar het Kuznetsky Most- metrostation om vanaf daar Polis te bereiken.

Ook al heeft hij zijn metgezellen Khan en Tus uit het oog verloren in de chaos van een vuurgevecht, zijn missie blijft ongewijzigd: hij moet de leiders van Polis waarschuwen voor de dreiging van de mutanten.

Maar tegelijkertijd verstevigen de fascisten hun greep op de stations van de metro en ontwikkelt Artjoms reis zich meer en meer tot een zelfmoordmissie…’

Suske en Wiske 362 – De Kale Kroon
Door Willy Vandersteen, Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske 362

Prins Suzko en prinses Wizka gaan onder begeleiding van hofbediende Lambikov op stap om zes proeven te gaan doen. Deze tsarenproef moet uitmaken wie van beide aangenomen kinderen de troon van tsarina Annah zal bemachtigen.

Al snel blijken de tsarenproeven levensgevaarlijk en steekt iemand die zelf op de troon wil zitten hen stokken in de wielen. Daarnaast dreigt een jaloerse koning van een buurland ook nog eens met het plan om het land te veroveren.

Bestemming: Canada
Door Erik Kriek, Aimée de Jongh, Floor de Goede, Hanco Kolk, e.a.
Scratch Books

nieuwe strips voor april 2022

In opdracht van de Nederlandse consul in Canada verzamelde Aimée de Jongh tien Nederlandse stripmakers, die in 10 korte verhalen 10 Nederlandse immigranten in Canada in beeld brengen.

Aan dit boek werken mee: aan dit project mee: Floor de Goede (1980), Erik de Graaf (1961), Aimée de Jongh (1988), Hanco Kolk (1957), Erik Kriek (1966), Mei–Li Nieuwland (1988), Jordi Peters (1985), Emma Ringelding (1991), Anna Stalinski (1989) en Paul Teng (1955).

Elsje 12 – Positief
Door Eric Hercules en Gerben Valkema
Uitgeverij L

‘De rebelse Elsje is scherp en stekelig, maar ook schattig en aaibaar. Ze heeft altijd haar gezouten mening klaar en schiet de puberteit door. In dit album is ze meer dan klaar voor de middelbare school, maakt een uitstapje naar de Oertijd, stapt in het Uber vervoer, ontdekt robots en drones, wordt manager van GaitJan voor Boerin zoekt Jongen, gaat naar een vakantiepark met vriendin Annaliese en survivalt als scout op het platteland.’

De Vijf 1 – En het Schateiland
Door Béja en Natael naar Enid Blyton
Dark Dragon Books

Enid Blytons beroemde jeugdboekenreeks wordt verstript met dit eerste deel van een reeks.

‘Julian, Dick en Annie gaan logeren bij hun nicht Georgina, die liever een jongen zou zijn en George genoemd wil worden. George heeft een eigen eiland van haar opa geërfd, Kirrin-Eiland. Door een storm wordt een van de scheepswrakken rond het eiland naar boven getild en op de riffen gesmeten. In het wrak vinden ze een oud kistje met een aanwijzing voor een schat. Maar ze blijken niet de enigen die op zoek zijn naar goud…’

Dark Dragon Books brengt deze maand ook meteen deel 2, De Vijf en de Geheime Doorgang uit.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor april 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button