Nieuws

Nieuwe Strips voor Mei 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor mei 2022.

De Wereld volgens Hein de Kort 4
Door Hein de Kort
Sherpa

nieuwe strips voor mei 2022

‘Bankencrisis. Klimaatgezeik. Corona. Poetin. Oekraïne. Houdt het dan nooit op? Tja, dat liegt er niet om, een mens kan behoorlijk in de war raken van de woelige wereld van nu.

Dat geldt evenwel niet voor Hein de Kort, die recent het pad van verlichting zocht en vond en sindsdien door het leven gaat als Hein Swami Goreng de Kort . Of, zoals hij het zelf stelt in het voorwoord van deze bloemlezing: Heb inmiddels derde dan mindfulness en bruine band mediteren.

Kortom, met mij gaat het super. Nu de rest van de wereld nog.’

Suske en Wiske Hommage 6 – Geduvel op de Heide
Door Marc Legendre en Jan Bosschaert
Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske hommage 6

Deel 6 in de reeks Suske en Wiske hommages wordt getekend door Jan Bosschaert en geschreven door Marc Legendre. Marc Legendre kennen we natuurlijk ook van de Amoras reeks en Jan Bosschaert tekende al eerder een Suske en Wiske hommage voor SOS Kinderdorpen: De Verwoede Verzamelaar.

Het album is het 6e deel in de hommage reeks en volgt op hommages van o.a. Gerben Valkema, Jean Marc Krings en Paul Geerts.

De inhoud van het album is als volgt: ‘Lambik koopt een caravan en organiseert een uitstapje met Jerom en tante Sidonia naar de Kalmthoutse heide. Suske en Wiske verblijven er op het landgoed van een oude bekende, maar wanneer de anderen ter plaatse komen, blijkt hun kampplaats overhoop gehaald en zijn ze verdwenen.’

Lees onze review van het album in dit artikel.

Kathy Austin – Scotland 1
Door Rodolphe, Leo en Marchal
Dargaud

Met Scotland deel 1 begint de nieuwe cyclus van Rodolphe en Léo over MI6 agente Kathy Austin.

Na haar avonturen in de Amazonia cyclus, lees hier onze review, neemt Kathy Austin een paar dagen vrij in een landhuis van haar familie in Schotland.

‘Wanneer zij in het dorp Killwood aankomt, ontdekt ze tot haar ontzetting dat het huis is afgebrand. Met de hulp van de plaatselijke politie komt Kathy er geleidelijk achter dat er vreemde verschijnselen in het gebied hebben plaatsgevonden. Ondertussen, in de kelders van een kasteel aan zee, probeert een groep mannen en vrouwen in het grootste geheim een mysterieus artefact uit de stenen van het kasteel te halen…’

Alex Senator 13 – Het Hol van de Minotaurus
Door Thierry Demarez en V. Mangin
Casterman

‘Terwijl ze de aanwijzingen van de schijf van Osiris volgen, komen Alex en zijn metgezellen aan op Kreta. Terwijl ze aanmeren, herinnert Alex zich het eiland waar hij ooit Deucalion ontmoette, een gretige jonge Kretenzer die hem naar een tempel gewijd aan de Minotaurus had geleid.

Het is deze jongeman, nu volwassen, die onze helden zal vergezellen in een prachtig paleis, gebouwd in de nabijheid van het oude heilige labyrint. Het heiligdom dat ze destijds ontdekt hadden.’

Dit nieuwe album verwijst naar de reguliere reeks van Alex deel 40 – Het Oog van de Minotaurus. Lees onze review van dat album hier.

Jerome K Jerome Bloks 28 – In Goede en Slechte Tijden
Door Alain Dodier
Dupuis

Gaat Jerome in deel 28 dan eindelijk trouwen met Babs? De cover belooft niet veel goeds..

‘Terwijl Jerome zijn rijexamen probeert af te leggen, ziet hij een jonge bruid die zich van een brug boven de ringweg van Parijs wil storten. Nadat hij haar gered heeft, besluit hij haar onder zijn hoede te nemen.

Zal Babs de intrede van deze mooie en breekbare vrouw in het leven van Jerome op prijs stellen? Twijfelachtig, vooral omdat Rebecca sterk geïnteresseerd lijkt in de privédetective, aan wie ze zijn vriendelijkheid wil terugbetalen met duizenden attenties… Maar doet ze dat wel belangeloos?’

Guy Delisle – De Kunst van het Nietsdoen
Door Guy Deslisle
Concerto Books

Guy Delisle reisde als animator de wereld rond en deed daar op zijn eigen droogkomische wijze verslag van in autobiografische strips als Shenzhen, Pyong Yang, Birma, Jeruzalem en Gegijzeld.

In De kunst van het nietsdoen zijn een aantal korte verhalen gebundeld die in de loop der jaren in verschillende publicaties zijn verschenen.

De Rode Ridder 274 – De Hundeprest
Door Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

‘Johan redt de herbergier Birre en diens dochter Asha uit de handen van een bende struikrovers. Birre biedt Johan een slaapplaats aan in de herberg, maar ‘s nachts gebeuren er vreemde dingen.

Asha wordt aangerand en een meisje uit de buurt wordt vermoord. De dorpelingen zijn ervan overtuigd dat de schuldige de Hundeprest is, een zelfzuchtige pastoor die jaren geleden gestorven is en op wraak zint.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor mei 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button