Nieuws

Nieuwe Strips voor Juni 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? De nieuwe Aimée de Jongh, Yasmina 3… We maken een keuze uit de nieuwe strips voor juni 2022.

Robbedoes – Hoop in Bange Dagen deel 4
Door Emile Bravo
Dupuis

Nieuwe Strips voor Juni 2022

In het vierde deel en laatste deel van Robbedoes door Emile Bravo staat Kwabbernoot op het punt een trein met een pantsereenheid van de nazi’s aan boord op te blazen. Robbedoes stopt hem net op tijd: het is een trein met gedeporteerden!

‘Intussen zijn de geallieerden in Normandie geland en de Britten in Brussel aangekomen. Robbedoes heeft maar één doel voor ogen: zich ervan verzekeren dat hij zich vergist heeft en dat Felix en Felka, zijn Duits-Joodse schildervrienden, veilig zijn. Maar het dramatische nieuws stapelt zich op…’

Suske en Wiske 363 – De Maffe Markies
Door Willy Vandersteen, Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Standaard Uitgeverij

Nieuwe Strips voor juni 2022

‘Vader Van Zwollem heeft een speelcomplex en wil de hele dag ravotten. Omdat dit alle tijd van zijn dochter Anne-Marie opeist, is deze depressief. Ze is op zoek naar de liefde.

Daarom willen onze vrienden haar opbeuren met een romantisch bal op het kasteel van Hingene. Hiervoor moeten ze naar het verleden. Maar tijdens de reis gaat de teletijdmachine stuk en zitten Suske en Wiske met hun aanhang vast in het verleden.

Lees meer over dit album en alle andere uitgaven van Suske en in Wiske in dit uitgebreide overzichtsartikel.

60 Lentes
Door Ingrid Chabbert en Aimée de Jongh
Dupuis

60 lentes

Na het zeer goed ontvangen Dagen van Zand komt Aimée de Jongh alweer met haar volgende Graphic Novel: 60 Lentes. Dit keer op scenario van de Franse Ingrid Chabbert.

Josy laat pal op haar zestigste verjaardag resoluut haar uitgebluste huwelijk achter zich. Ze gaat er vandoor in een Volkswagen-busje, en probeert van haar herwonnen vrijheid te genieten. Maar haar man, kinderen en vrienden kunnen maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing.

Josy krijgt gelukkig steun van haar nieuwe, jonge buurvrouw en Christine, een vrouw die op haar vijfenvijftigste ook alles achter zich liet. Tussen Josy en Christine ontstaat een even onverwachte als oprechte liefde.’

Meccano 5 – Poppy
Door Hanco Kolk
De Harmonie

In deel 5 van de satirische reeks Meccano neemt Hanco Kolk de stand van de Nederlandse misdaad onder de loep.

‘Huurmoordenaars zijn ook zzp’ers. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden.

Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn.

Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen…’

Yasmina 3 – Het Bloembardement
Door Wauter Mannaert
Dargaud

Nieuw avontuur van de guitige en ecologisch bewuste chef-kok in de dop Yasmina

‘Amaryllis, wetenschapper en buur van Yasmina, heeft een manier gevonden om planten in recordtijd te laten groeien.

Ondertussen hebben Yasmina, Robin en Lenny zich gewaagd aan een soort ecologische guerrillaoorlog. Ze gooien overal zaadbommen rond om hun stedelijke omgeving groener te maken. Maar niet iedereen in de groep heeft het geduld om te wachten tot de zaden op natuurlijke wijze ontkiemen. Zou het proces versneld kunnen worden door de zaadbommen te koppelen aan Amaryllis’ uitvinding?’

Space Reich 1 – Het Duel der Adelaars
Door Nolane en Nicolic
Daedalus

‘Nadat het Engeland in 1940 binnenviel, heeft het Reich de USSR eind 1943 verpletterd. Het strekt zich nu uit van de Atlantische Oceaan tot Vladivostok. Europa en een deel van Azië is in de schaduw gedompeld.

In de zomer van 1945 wil Amerika, de grootmacht van de vrije wereld, ondanks zijn isolationisme zijn blazoen oppoetsen en het Reich uitdagen: het stuurt een raket de ruimte in. Maar Amerika moet het opnemen tegen een te duchten tegenstander: Wernher von Braun, die met zijn raketten Moskou in de as legde en al lang van de kosmos droomt.

Want Hitler, die de Amerikanen minacht, gooit meteen alles in de strijd, met het waanzinnige doel een Duitse legerbasis te installeren op de maan!’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor juni 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button