Nieuws

Nieuwe Strips voor Augustus 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor augustus 2022.

Nieuwe Strips voor Augustus 2022

Thorgal De Jonge Jaren 10 – Sydonia
Door Yann en R Surzhenko
Le Lombard

nieuwe strips voor augustus 2022

Deel 10 in de reeks is het vervolg op De Tranen van Hel.

“Koning Harald Blauwtand mag dan dood zijn, zijn geest leeft voort… letterlijk! De Flygja, een geest die verbonden is aan een bloedlijn, heeft zich in prinses Sydönia genesteld. En deze geest laat er geen gras over groeien: hij installeert meteen een enorme wreedheid in het jonge zieltje.

De bezeten jonge vrouw heeft gezworen de moordenaars van haar vader naar het land van de schaduwen te verbannen. In de eerste plaats Thorgal, die nu door bloed gebonden is aan een oorlog die hij nooit gewild of gesteund heeft. Maar voor Sydönia’s kinderachtige woede maakt dat geen verschil…”

De Rode Ridder 275 – De Bastaard
Door Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

In De Bastaard krijgt Johan de opdracht om Gwion, de kleinzoon van een goeie vriend, voor het ridderschap klaar te stomen.

Spoedig zal blijken dat de jongeling meer kan dan zijn grootvader denkt. Maar er wacht de Rode Ridder nog een verrassing. Gwion beweert uitverkoren te zijn om Merlijn op te volgen…

De Schorpioen 14 – Het Godengraf
Door Stephen Desberg en Luigi Critone
Dargaud

Dit is het tweede album van tekenaar Luigi Critone, de opvolger van Enrico Marini.

‘De Schorpioen zet zijn zoektocht naar het graf van Achnaton verder. In Caïro heeft de Schorpioen Mejaï gevonden. Maar zij heeft hem verboden zich te bemoeien met haar leven en dat van hun kind… dat verdwenen schijnt te zijn.

Aan boord van een feloek die de Nijl afvaart, wil de Schorpioen de waarheid achterhalen, maar hij heeft geld nodig. Dus keert hij terug in dienst van de Sabbatiaanse, een zeer gevaarlijke vrouw die de mysteries van het verleden kan ontrafelen.’

Jules Verne 1
Door Robbert Damen en Daniel van den Broek
Menlu

Dit album beschrijft de avonturen van de 11-jarige schrijver Jules Verne en laat zien waar hij de inspiratie voor zijn latere boeken vandaan haalde.

‘Dit eerste deel bevat de drie korte verhalen: De Pompilius, De Droom en Het Geheimzinnige Eiland. Hierin ontmoet Jules op de bodem van de oceaan zijn grote vrienden Kapitein Demo en Passieparvous, reist hij naar de maan en ontdekt hij een geheimzinnig eiland…’

Black Squaw 3 – De Crotoy
Door Yann en Henriet
Dupuis

Dit is het derde album in de vierdelige reeks over Bessie, de pilote met Cherokee en Afro-Amerikaanse roots.

‘Dit album werpt een blik op haar jeugd: de tijd waarin ze naar Frankrijk reisde, een land dat vrouwen toestond een luchtvaartopleiding te volgen. Daar, op de Caudron du Crotoy, werd Bessie een buitengewoon bekwame pilote. Maar ze zou er ook emoties ervaren die haar leven tekenen…

Een leven dat ten einde zal komen wanneer Bessie haar vijanden van de Ku Klux Klan niet verslaat… ‘

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor augustus 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button