Nieuws

Nieuwe Strips voor September 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor september 2022.

Nieuwe strips voor september 2022

Nicky Saxx 1 – Bedrog en Vergiffenis
Door Willem Ritstier en Minck Oosterveer
Reboot Comics

nieuwe strips voor september 2022

Reboot Comics heeft de avonturen van Nicky Saxx volledig voorzien van kleur en een nieuwe lettering. Dit deel is het eerste deel van een heruitgave van de oorspronkelijk als zwart/wit krantenstrip verschenen verhalen over de twee vrouwelijke detectives Nicky en Elja.

‘Nicky runt vanuit haar vuurtoren een bedrijf “Kamer 666”, dat gespecialiseerd is het oplossen van lastige zaken. In “Bedrog” reist ze samen met Elja naar Bolivia waar blijkt dat er een val voor haar is opgezet.’

Suske en Wiske 364 – De Gulden Krijger
Door Willy Vandersteen, Peter van Gucht en Luc Morjaeu
Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske 364

Jerom krijgt de hoofdrol in een Hollywoodfilm over native Americans. Een superheldenproductie waarin hij De gulden krijger speelt, een supersterke indiaan.

Maar de opnamen worden gesaboteerd en het is duidelijk dat men Jerom naar het leven staat. Suske en Wiske gaan op zoek naar de daders en ontdekken zo het bestaan van een oude legende over een eeuwenoude goudschat. De zoektocht wordt aangevat maar al snel beseffen ze niet alleen te zijn..’

Lees in dit artikel onze review van De Gulden Krijger.

Galaxa 1 – Spiegelblind
Door Peter van Gucht en Romano Molenaar
Standaard Uitgeverij

In dit eerste deel van de Rode Ridder spin-off over Galaxa zien we haar als weeskind in een tehuis van de militaire elfenacademie.

‘Haar opleiding verloopt voorspoedig en ze blinkt uit in zowat alle disciplines. Haar carrière in het leger is meer dan beloftevol. Toch ontbreekt het haar aan een echt doel en is ze opstandig en brutaal.’

Hoe ik mijn fortuin maakte als Live Cartoonist
Door Michiel van de Pol
Scratch Books

‘Michiel van de Pol verdient zijn brood met het maken van tekeningen voor een keur aan bedrijven en overheidsinstellingen.

Dit boek gaat over zijn eerste aarzelende schreden op het live-cartoonistenpad, een pad dat uiteindelijk zal leiden tot zijn huidige status van zelfbewust professional.’

De Eenzaamste 20 minuten van de Mensheid
Door A.F.Th. van der Heijden en Dick Matena

Galerie Christian Ouwens

Tenslotte een uitgave die met zijn 20 pagina’s voor 75 euro niet voor iedereen is weggelegd, maar die bijzonder genoeg is om hier te vermelden.

Het gaat om een verstripping van een hoofdstuk uit Het Schervengericht van de Nederlandse auteur A.F.Th. van der Heijden. Dick Matena vertelt het verhaal van de twintig minuten die de nog ongeboren baby van Sharon Tate nog leeft in de buik van zijn moeder, nadat zij is neergeschoten.

Het gaat om een Japans ingebonden uitgave in hardcover van 350 exemplaren genummerd en gesigneerd door zowel de schrijver als de tekenaar.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor september 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button