Bespreking

Strip Review: Thorgal De Jonge Jaren 9 – De Tranen van Hel

Thorgal belandt in De Tranen van Hel samen met zijn reisgenoten op een mysterieus eiland waar allerlei levensbedreigende gevaren schuilen.

Thorgal de tranen van Hel

Op het eind van Thorgal De Jonge Jaren 8, vluchtten Thorgal, Aaricia en de bastaardzoon van Koning Blauwtand in een schip de oceaan op. In deel 9 zitten ze samen met een bont gezelschap aan bemanning nog steeds op hetzelfde schip. Ze worden gevolgd door de Nidhogg, het schip van Blauwtand, ze hebben geen drinkwater meer en voor hen ligt een mistbank, waar ze liever niet in terechtkomen.

Het gerucht gaat dat in de buurt het mythische eiland Bohk Linn ligt. Dit is het eiland waar de nabijgelegen volken hun doden naartoe brengen en waar een poort naar de onderwereld van Hel ligt. Het duurt niet lang, voordat het schip in aanvaring komt met een in brand gestoken dodenschip dat op weg is naar dat eiland. Voor ze het weten, belanden ze in het water en komen uiteindelijk terecht op het eiland zelf.

Thotgal de tranen van Hel

Op zoek naar drinkwater, vinden ze naast een grote hoeveelheid lijken ook terecht bij een mysterieuze brug, die bewaakt wordt door een grote vrouwelijke krijger. Is dit dan de Modgud, de brug tussen Midgard en de onderwereld van Hel?

Net als in het recente Thorgal album De Selkie verweeft scenarist Yann in dit album de avonturen van de hoofdfiguren met een flinke dosis mythologie. Daardoor introduceert hij bovenop een degelijke dosis actie en avontuur nog een extra laagje mysterie. En dat komt de spanning in deze nieuwe verhalen ten goede. De hoofdpersonen moeten zich vaak afvragen of er logische verklaringen zijn voor wat ze zien en meemaken of dat er goddelijke krachten aan het werk zijn. Hij laat het zich de lezer ook afvragen en daardoor is die nog nieuwsgieriger naar de afloop van het verhaal.

Dit Thorgal avontuur is opnieuw spannend en goed getekend en doet daardoor niet onder voor de verhalen in de hoofdreeks. Thorgal De Jonge Jaren 9 – De Tranen van Hel is daarmee een goed voorbeeld van hoe je een nevenreeks kan introduceren die zowel voor de uitgever als voor de lezers interessant is.

Lees meer!

8

Tekeningen

8.0/10

Kleuren

8.0/10

Verhaal

8.0/10

Pros

  • Opnieuw een spannend en mysterieus verhaal in deze Thorgal Spin-off
Back to top button