Nieuws

Nieuwe Strips voor Oktober 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor oktober 2022.

Nero Hommage – De Hemeltergers
Door Kim Duchateau en Dirk Stallaert
Standaard Uitgeverij

Nieuwe Strips voor oktober 2022

Oud rechterhand van Marc Sleen, Dirk Stallaert tekent op scenario van Kim Duchateau de derde Nero hommage.

‘Nero zit deze keer flink in de moeilijkheden. Zijn zoon Adhemar wordt ontvoerd en zijn vrouw gaat ervandoor. En alsof dat nog geen drama genoeg is, komt er een nieuw bewind aan de macht, bestaande uit een sinister gezelschap dat niet van onze wereld komt. De aartsengelen die de orde komen handhaven herleiden het dagelijkse leven tot een nooit geziene chaos.’

De Familie Doorzon – Sinterklaas Kartoentje
Door Gerrit de Jager
Concerto Books

Nieuwe Strips voor Oktober 2022

Gerrit de Jager maakte al vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw vele gags en grappen in de Doorzon stripreeks over wat tegenwoordig het Pietendebat heet. Dit is een nieuwe bundeling van alle strips en meer recente cartoons van De Jager over dit onderwerp.

Precies op tijd om het debat te hervatten of te relativeren.

S1ngle – Tiny House
Door Hanco Kolk en Peter de Wit
Uitgeverij L

Fatima, Stella en Nienke zijn nog steeds op zoek naar de perfecte match en doen dat vanaf dit deel bij Uitgeverij L. De humor zal er niet minder om zijn.

‘Fatima dacht het geluk te hebben gevonden met Dirk en zijn luxe appartement met walk-in closet, maar die roze wolk is jammerlijk uiteengespat. Nu moet ze niet alleen deze break-up verwerken, maar ook nog betaalbare woonruimte in de stad zien te vinden…’

January Jones 12 – In de Geest van Omar Mukhtar
Door Eric Heuvel
Uitgeverij L

De Amerikaanse pilote January Jones en haar mecanicien Rik krijgen eindelijk de beschikking over de nieuwe DH88 Comet om hem uitgebreid te testen. Tegelijkertijd hoort Rik dat er meer nieuws over zijn verleden op hem wacht in Nederlands-Indie.

Een tussenstop in Rome zorgt echter voor een onverwachte verandering in hun reisdoel.

Lees hier onze review van het album.

Atan van Kea
Door Judith Vanistendael
Oogachtend

De nieuwe graphic novel van Judith Vanistendael is gemaakt in opdracht van het Louvre museum in Parijs. Ze is de eerste Nederlandstalige stripauteur in een rij van voornamelijk Franse auteurs die een verhaal maken over het museum en haar collectie.

‘De Griekse eilandengroep de Cycladen, bijna vijfduizend jaar geleden. Atan is een verlegen tiener die beelden snijdt van zijn favoriete mythologische helden. Hij blijkt bijzonder getalenteerd, en zijn werken zullen duizenden jaren later in het Louvre belanden. Dit intieme boek is tegelijk ook een teder verhaal over de immer complexe zoektocht van een opgroeiende puberjongen.’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor oktober 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button