Nieuws

Suske en Wiske in 2019 | Vooruitblik

De Kronieken van Amoras 4, Korte Verhalen en De Wrede Wensput. Wat staat er allemaal op het programma voor Suske en Wiske in 2019?

Suske en Wiske in 2019

De Reguliere stripreeks van Suske en Wiske in 2019

Ook in 2019 kunnen we weer een aantal albums verwachten in de reguliere rode reeks.  Het eerstvolgende verhaal is deel 347 en heeft de titel Lambik Plastiek.

Suske en Wiske in 2019

In dit deel staat het actuele wereldwijde probleem van de plasticsoep in de oceanen centraal. Suske en Wiske vinden aan het strand een walvis, die ziek is geworden van het plastic zwerfaval in de oceanen. Ze besluiten in samenwerking met Professor Barabas iets aan het plasticprobleem te doen, maar komen in aanvaring met een plasticfabrikant met de veelzeggende naam Polly Etileen. In hun voorjaarsfolder toont Standaard Uitgeverij al een aantal stroken van het stripverhaal in schetsvorm.

Suske en Wiske in 2019

Rondom het album zal een publiciteitscampagne plaatsvinden in samenwerking met het project The Ocean Cleanup en Sealife Blankenberge en Scheveningen. Het album verschijnt op 13 maart 2019.

Deel 348 van de stripreeks verschijnt op 12 juni 2019 en heet De Wrede Wensput. Lambik ontdekt een wensput in een afgelegen woud en wint daarna de loterij. Op hetzelfde moment heeft Tante Sidonia juist heel veel pech. Ze wordt ziek, verliest haar geld en de adoptiepapieren van Suske en Wiske blijken opeens niet in orde…

De Wrede Wensput

Deel 349 verschijnt op 4 september 2019 en heet het lekkere lab. Dit is de cover van het album:

Het album krijgt de volgende beschrijving mee:

Barabas is zijn uitvindingen beu en wil de wetenschap aan de haak hangen. Tot hij via Sidonia op het idee komt om te gaan kokkerellen. Hij gebruikt zijn wetenschappelijke kennis nu in de keuken. De prof fabriceert een revolutionair product gebaseerd op het DNA van planten en dieren en maakt hier eetbare wolken van, naar het idee van zijn collega’s uit De Wolkeneters. De eetbare wolkjes hebben heel veel succes en dat komt een jaloerse Italiaanse chef ter ore. Die baat zelf een restaurant uit dat vierkant draait omdat zijn kookkunsten niet te vreten zijn. Hij tracht de eetbare wolken van Barabas over te nemen ten einde ze te verkopen in zijn eigen zaak. Maar Barabas wil zijn werk niet zomaar afstaan. Daarop infiltreert de Italiaanse chef in het restaurant van de prof met alle gevolgen van dien. Het zal Suske en Wiske en hun vrienden bloed, zweet en tranen kosten om de dwaze kok te stoppen.

Deel 350 heet De Nacht van de Narwal en verschijnt op 4 December 2019

In de Nacht van Narwal krijgt Suske een geheimzinnige narwaltand in handen waarin oude runen gekerfd staan. Wanneer hij deze vertaalt verschijnt de geest van Arkin, zoon van een oude vikingkoning. Suske krijgt de opdracht om  samen met zijn vrienden een tocht naar Groenland te maken en daar een narwaltand buit te maken.

 

Heruitgave Korte verhalen

Vanaf maart 2019 zullen er dit jaar tien oudere korte verhalen van Suske en Wiske in herdruk verschijnen. Het gaat om promotie uitgaven en verhalen die buiten de hoofdreeks bijvoorbeeld in Tros Kompas verschenen. De reeks krijgt nieuwe covers getekend door Luc Morjeau. In maart verschijnen eerste delen: De Venijnige Vanger, Krimson Break en De Pronte Professor. In Juni verschijnen De Bloedbroeder, De Treiterende Trien en De Kokende Kei. In Oktober verschijnen Het Rinkelende Raderwerk, De Razende Rentmeester, De Guitige Gast en de Koppige Kluizenaar. Naar verwachting zal de reeks ook in 2020 doorlopen.  Op de website ‘Suske en Wiske op het WWW‘ vind je de covers van alle titels en links naar de oorspronkelijke uitgaven.

Suske en Wiske in 2019

De Kronieken van Amoras deel 4

Op 15 mei verschijnt Gardavu!, het vierde album in De Kronieken van Amoras van Charel Cambré en Marc Legendre. Gardavu! is een uitspraak die we kennen van De Zwarte Madam. Zij zal de hoofdrol spelen in dit nieuwe album, waarin we ook het vervolg van de avonturen van onze andere helden uit de eerdere Amoras delen zullen zien.

Gardavu

Suske en Wiske in 2019

In december zal overigens ook al deel 5 uit de reeks verschijnen.

 

Suske en Wiske door Krings en Zidrou

In het najaar van 2019 zal na Cromimi en Boemerang alweer het derde deel uit de reeks Suske en Wiske door.. verschijnen. Dit keer wordt het hommage album geschreven door Zidrou en getekend door Jean Marc Krings. In het verleden was er al vakers sprake van een hommage album door Jean Marc Krings. Er zijn op het internet al veel proefpagina’s en hommage tekeningen van hem te vinden. We hebben dus wel al een idee hoe zijn Suske en Wiske er uit gaan zien.

Suske en Wiske in 2019

Suske en Wiske Classics

Tenslotte zullen er dit jaar in april ook weer vier Suske en Wiske Classic albums verschijnen.  Het gaat dan om herdrukken van de klassieke reeks. In april verschijnen deel 21 tot en met 24 met als titels Het Spaanse Spook, De Tartaarse Helm, De Koddige Kater en De Schone Slaper.

In het najaar verschijnen deel 25 tot en met 28.

 

update: Intussen hebben we ook een artikel geschreven over Suske en Wiske in 2020.  Lees dat artikel hier.

 

Lees meer!
Back to top button