Nieuws

UCC Dolores 2 – Trailer

De Franse versie van UCC Dolores 2 ligt al sinds november vorig jaar in de winkel.

UCC Dolores 2

De nieuwe SF reeks van Didier Tarquin loopt in Nederland iets achter bij de Franse versie. Hoewel de Nederlandse voorpublicatie van UCC Dolores 1 ook al vorig jaar in stripblad Eppo verscheen, kwam het album pas deze week in Nederland uit. (lees in dit artikel onze review van deel 1).

De Franse versie wordt uitgegeven door Glénat. Deze uitgeverij besteedt vaak veel energie aan de promotie van hun albums en laat regelmatig licht geanimeerde trailers van hun nieuwste albums maken.

Glénat bracht bij publicatie van deel 1 van UCC Dolores ook een trailer uit. Dit is de trailer van UCC Dolores 1:

Na deze trailer voor deel 1 heeft Génat ook een spannende trailer voor UCC Dolores 2 gemaakt:

Deel twee speelt zich drie weken af na de gebeurtenissen uit UCC Dolores 1. Mony en Kash proberen weg te komen van de planeet waar ze in het vorige deel zijn gestrand. Intussen traint Mony zichzelf in het omgaan met wapens en ontdekt ze een legende over de cultus van de kristallen die op de planeet worden gedolven. De legende gaat over de onsterfelijke Tassili de Rode, die door de bewoners van de planeet als God der Goden wordt beschouwd.

Deel 2 wordt nog dit jaar in het Nederlands voorgepubliceerd en wel in Eppo Stripblad vanaf nummer 15 van 2020.

Update 12 juni 2021: intussen is deel 2 verschenen. Lees onze review van het album in dit artikel of bekijk alvast een preview van deel 3 in dit artikel.

Lees meer!
Back to top button